Participarea ambasadorului român la acest eveniment are loc în perioada în care Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că l-a convocat s dea explicații după declarațiile făcute referitor la Rudolph Giuliani și scrisoarea pe care acesta a trimis-o la București.

Marți, MAE a anunțat că a decis să îl cheme pentru explicații pe ambasadorul României în SUA, George Maior, după ce acesta a comentat scrisoarea deschisă trimisă de Rudolpf Giuliani oficialilor români, pe tema protocoalelor secrete din justiție.

„Un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din Statele Unite, nu ştiu dacă mai e avocatul lui Donald Trump. În orice caz, ea este expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia, asta vă spun clar, a declarat, luni, George Maior, despre demersul lui Giuliani.

Legat de scandalul scrisorii trimise de avocatul președintelui Donald Trump, Ambasada Statelor Unite la București a transmis că nu comentează pozițiile cetățenilor privați americani și a reiterat susținerea pentru lupta anticorupție din România.

Joi seara, după evenimentul AmCham, pe pagina de Facebook a Ambasadei Statelor Unite a fost postată o fotografie cu Hans Klemm, ambasadorul american la București, și George Maior dând mâna alături de mesajul ”Ambasadorul SUA Hans Klemm s-a bucurat să se alăture AmCham Romania şi Ambasadorului României în Statele Unite, George Maior, pentru o discuţie despre oportunităţile de dezvoltare şi cooperare economică”.

Foto: Facebook/ US Embassy Bucharest


Citește și: Ce se întâmplă în culisele videochatului. Fetele au permanent în spate o echipă de specialiști care le consiliază


 

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea
GSP.RO

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea