Mergi direct la conținut »
Traian Băsescu, despre fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi: „Din 2015, a înnebunit-o puterea”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Traian Băsescu, despre fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi: „Din 2015, a înnebunit-o puterea”

Traian Băsescu, despre fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi: „Din 2015, a înnebunit-o puterea”

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, vineri seară, în emisiunea lui Cozmin Gușă de la Realitatea TV, despe Laura Codruța Kovesi, criticând-o pe fosta șefă DNA pentru „spectacolul cătuşelor”, de la instituția pe care a condus-o. 

De Ioana Tomescu,

„Eu nu sunt nemulţumit de toata activitatea lui Kovesi, ci din momentul din care a înnebunit, din 2015. A înnebunit-o puterea, pentru că niciun om normal nu organizează un „spectacol al cătuşelor” care a fost în faţa DNA. Ne vom aduce aminte de acest an 2015 şi începutul lui 2016 ca de o perioadă de care o să ne fie ruşine. Marea drama este că erorile de atunci au dus la ce se întâmplă acum, prăbuşirea încrederii în Justiţie. S-a ajuns în situaţia ca procurorii să se acuze unii pe altii de grup infracţional organizat, Vă daţi seama cum arată Romania?”, a spus Băsescu, în emisiunea „România 2019”, moderată de Cozmin Gușă la Realitatea TV.

În urmă cu o lună, la Interviurile Libertatea, fostul președinte al României spunea despre Kovesi că o susține pe Laura Codruța Kovesi să ajungă șefă a Parchetului European în ciuda faptului că, în opinia sa, a făcut mult rău justiției în perioada în care a fost la conducerea DNA.

„Codruța Kovesi a făcut foarte mult rău justiției și a dat muniție PSD prin spectacolele pe care le-a regizat în 2015 în fața DNA. Presa primea documente standard, iar politicianul era scos cu cătușe la ore de vârf. O condamn pentru asta. Nu așa se face justiția, mai ales că erau arestări preventive. Tu bagi 30 de zile în arest preventiv o femeie însărcinată în 8 luni. Ce fel de om ești să faci asta? Doar pentru gloria asta? Mă refer la doamna de la ANRP (Crinuța Dumitrean, fost al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor – ANRP – n.r.)”, a spus fostul președinte al României, în dialogul cu jurnalistele Adriana Nedelea și Maria Andrieș.

Foto: Libertatea / Vlad Chirea


Citește și:

„Adriana Nedelea LA FIX” | Medicii din Spitalul Județean Târgoviște, trimiși de manager la mitingul PSD de duminică. Managerul: „Ar trebui ca să mai și mulțumim!”

Close
Închide
  Close