Mergi direct la conținut »
Traian Băsescu: "Iohannis nu a câştigat al doilea mandat, dimpotrivă"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Traian Băsescu: „Iohannis nu a câştigat al doilea mandat, dimpotrivă”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat miercuri că preşedintele Klaus Iohannis, prin desemnarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de premier, îşi pune în pericol şansele de a obţine al doilea mandat la Palatul Cotroceni.

„După părerea mea nu a câştigat nimic. Iohannis nu a câştigat azi (miercuri – n.r.) al doilea mandat, dimpotrivă. Cu uşurinţa cu care a desemnat-o pe doamna de la Teleorman, Iohannis îşi periclitează al doilea mandat”, a spus Traian Băsescu, la postul B1 TV.

Fostul preşedinte al României a mai spus că „dacă Iohannis voia să înceteze ţopăiala fiscală, dădea funcţia de premier unui politician de opoziţie”.

Traian Băsescu a mai spus că este convins că, dacă preşedintele ar fi propus un alt premier decât cel propus de PSD, era foarte posibil ca un număr mare de social-democraţi nemulţumiţi de Liviu Dragnea să fi susţinut în Parlament un guvern al opoziţiei.

Viorica Dăncilă a fost desemnată premier de Klaus Iohannis. Decizia a fost luată după ce președintele Klaus Iohannis a avut miercuri consultări cu toate partidele parlamentare și a primit trei propuneri de premieri: Viorica Dăncilă (PSD), Eugen Tomac și Siegfried Mureșan (ambii PMP). Președintele a explicat că decizia sa a ținut cont de prevederile Constituției, de faptul că PSD are majoritate în Parlament, și a precizat că ”dă încă o șansă acestui partid”, prin desemnarea Vioricăi Dăncilă pentru a forma Guvernul. Șeful statului a mai cerut ca toate procedurile privind validarea Guvernului să se finalizeze până la 1 februarie.

Close
Închide
  Close