Mergi direct la conținut »
Trecerile de pietoni nesemaforizate din Capitală, semnalizate luminos. E proiectul PMB pentru a reduce riscul accidentelor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Trecerile de pietoni nesemaforizate din Capitală, semnalizate luminos. E proiectul PMB pentru a reduce riscul accidentelor

Trecerile de pietoni nesemaforizate din Capitală, semnalizate luminos. E proiectul PMB pentru a reduce riscul accidentelor

Trecerile de pietoni nesemaforizate din Capitală, semnalizate luminos. Consilierii municipali au adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre pentru realizarea unui studiu de fezabilitate de către Administrația Străzilor vizând identificarea soluțiilor tehnice de iluminare și semnalizare luminoasă a trecerilor de pietoni nesemaforizate.

„Lista trecerilor de pietoni va fi întocmită de către Administrația Străzilor, în colaborarea cu Brigada Rutieră București, și supusă aprobării Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București, iar la întocmirea acestei liste se va ține cont de trecerile de pietoni care sunt deja aprobate pentru semaforizare”, prevede proiectul.

În expunerea de motive, semnată de consilierii municipali PNL, se arată că, potrivit statisticilor, peste tot în lume, zonele cu treceri de pietoni reprezintă un risc crescut de accidente rutiere, atât pe timp de zi, cât și noaptea.

„Locul în care pietonii traversează strada trebuie să fie foarte vizibil pentru șofer atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. La nivel mondial, au fost efectuate nenumărate studii privind trecerile de pietoni și concluzia a fost unanimă: realizarea unui iluminat adecvat pe timpul nopții îmbunătățește în mod cert vizibilitatea și siguranța participanților la trafic. Reducerea numărului de accidente se datorează în principal apariției iluminatului, deoarece rata lor de producere pe timpul zilei a rămas neschimbată”, au precizat inițiatorii.

Ei au adăugat că, potrivit informațiilor puse la dispoziție de Direcția Generală de Poliție, în anul 2016, în Capitală, s-au produs 1.597 de accidente rutiere în care au fost implicați pietoni, soldate cu 47 de persoane decedate.

Vara aceasta, a avut loc un accident mortal pe bulevardul Barbu Văcărescu din București. Un bărbat a fost lovit chiar pe trecerea de pietoni.

La începutul lunii iunie, în acest an, două tinere au fost lovite pe trecerea de pietoni în București.

Principalele cauze ale acestor accidente rutiere au fost: traversarea neregulamentară și neacordarea de prioritate pietonilor.

Sistemul de iluminare și semnalizare ar urma să fie compus din: stâlpi echipați cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED cu putere de 270W și lumină albă-rece, amplasați de o parte și de alta a trecerii de pietoni (fluxul luminos va fi concentrat pe trecerea de pietoni pentru realizarea unui contrast între iluminatul stradal și zona de traversare); markeri luminoși cu tehnologie LED, încastrați în carosabil, cu lumină galbenă intermitentă; doi senzori de mișcare amplasați pe stâlpi, pentru detecția pietonilor.

„Totodată, după implementarea pe marile bulevarde administrate de CGMB, proiectul poate fi extins și în rețeaua stradală administrată la nivelul sectoarelor municipiului”, au menționat liberalii.


CITEȘTE ȘI… VIDEO | O fată de culoare îmbrăcată în costum popular, imaginea României pentru Centenar. ICR Londra a retras clipul de pe Facebook, din cauza mesajelor naționaliste


 

Close
Închide
  Close