Mergi direct la conținut »
Trei bărbați, reținuți după crima din Mediaș. Doi dintre suspecți erau eliberați condiţionat / VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Trei bărbați, reținuți după crima din Mediaș. Doi dintre suspecți erau eliberați condiţionat / VIDEO

Trei bărbați, reținuți după crima din Mediaș. Doi dintre suspecți erau eliberați condiţionat / VIDEO

Trei bărbați au fost reținuți în cazul crimei din Mediaș, care a avut loc sâmbătă noaptea. Doi dintre ei fuseseră eliberați condiţionat în baza recursului compensatori, lege controversată care a intrat in vigoare la finalul anului 2017. 

Potrivit anchetatorilor, doi dintre suspecți sunt cercetați pentru omor, iar un altul pentru loviri și alte violențe.

Un tânăr de 25 de ani a fost ucis, după ce a fost înjunghiat mortal cu 11 lovituri de cuțit și a primit numeroase lovituri cu pumnii și picioarele în cap. Crima a avut loc în urma unui scandal izbucnit între două grupări într-un club din Mediaș.

Imagini noi cu autorul crimei din Mediaș. Cum a pornit scandalul din bar / VIDEO

În cauză au fost reținuți trei bărbați, printre care și principalul suspect.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 13.01.2019, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspecţilor R.M., O.O.I., A.P., pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi lovire sau alte violenţe, urmând a se emite ordonanţa de punere în mişcare a urmăririi penale şi a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 30 zile, a declarat Ioan Veștemean, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, conform stiridesibiu.ro.

Potrivit procurorilor, toți cei trei suspecți sunt recidiviști. Doi dintre aceștia au fost eliberați în baza recursului compensatoriu.

Potrivit legii recursului compensatoriu, deţinuţii care au stat în condiţii improprii beneficiază de şase zile libere la fiecare 30 de zile executate. De la intrarea ei în vigoare, legea a stârnit numeroase controverse.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în noaptea de 12/13.01.2019, în jurul orei 0040, numiţii R.M. (în vârstă de 30 de ani, născut în mun. Blaj, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 25.05.2018, cu un rest de executat de 777 zile), O.O.I.( în vârstă de 38 de ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu, cu antecedente penale), A.P. (în vârstă de 34 de ani, născut în mun. Alba Iulia, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 13.06.2017 cu un rest 423 zile) şi alţii s-au deplasat în clubul Serabeva din Mediaş, se arată în comunicatul emis de Parchet.

Anchetatorii susțin că Marius Rusu, însoțit de prietenii săi, a intrat în clubul din Mediaș, înarmat cu un cuțit. Acolo, e acuzat că a amenințat un tânăr de 25 de ani care a încercat să fugă. Marius Faghiura a fost însă prins și atacat cu cuțitul.

Moartea victimei F.M.A. a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei externe, consecutivă unor plăgi tăiate-înţepate la nivelul membrelor inferioare cu secţiune de pachet vascular femural drept (arteră şi venă femurală), leziunile traumatice tanatogeneratoare putând fi produse prin lovire repetată cu un corp tăietor-înţepător, majoritatea aplicate dinapoia înaintea victimei. La autopsie s-au mai constatat leziuni traumatice cranio-faciale şi la nivelul cotului stâng care s-au putut produce prin lovire cu corp dur şi cădere pe un plan dur neregulat, dar care nu au intervenit în determinismul decesului, mai precizează procurorii sibieni.

Dosarul este instrumentat de Parchetul Tribunalului Sibiu, în colaborare cu polițiștii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu.

sursă foto: captură video sibiu100.r0


Citește și 188 de infractori eliberaţi prin recursul compensatoriu au comis noi fapte cu violenţă. Peste 10.000 de deţinuţi au ieşit din închisori, în decursul ultimului an


 

Close
Închide
  Close