MENIU CAUTĂ

Trei tineri din Bihor, salvați din munți, la Arieșeni. Salvamontiștii au folosit câinele de urmă

Distribuie

Trei tineri din Bihor s-au rătăcit duminică seară în munți și au fost recuperați de salvamontiștii din Alba, cu ajutorul câinelui de urmă. Turiștii s-au rătăcit în zona Arieșeni, în zăpadă, după ce s-au aventurat în afara traseului turistic. Tinerii voiau să ajungă de pe pârtia Piatra Grăitoare la Vârtop.

În loc să meargă la baza pârtiei, tinerii au luat-o pe creastă și s-au rătăcit. Atunci au sunat la 112 și salvamontiștii au plecat imediat în căutarea lor, în frunte cu câinele dresat pentru găsirea urmelor.

După două ore, turiștii rătăciți au fost găsiţi, nevătămaţi, relatează ebihoreanul.ro.

Salvamontiştii s-au mai confruntat cu situații asemănătoare „Turiştii urcă în vârful pârtiei Piatra Grăitoare şi de-acolo vor să treacă direct la celelalte pârtii. Noi am marcat un traseu, dar este impracticabil acum, din cauza căderilor abundente de ninsori”, a explicat şeful Salvamont-Salvaspeo Bihor, Pinter Istvan.

În plus, ninsorile au pus la pământ şi copaci, astfel că traversarea este şi mai dificilă.

Sursa foto: ebihoreanul.ro


Citește și: Iadul alb i-a lăsat pe români în beznă. Un reporter a fost în weekend într-un sat din județul Ialomița, cel mai afectat de fenomenele extreme din ultimele zile


 

Citește mai multe despre Bihor pe Libertatea.

Comentarii