Mergi direct la conținut »
Tribunalul București cere PSD să spună care au fost cheltuielile cu mitingul „împotriva abuzurilor” din 9 iunie
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Tribunalul București cere PSD să spună care au fost cheltuielile cu mitingul „împotriva abuzurilor” din 9 iunie

Tribunalul București cere PSD să spună care au fost cheltuielile cu mitingul „împotriva abuzurilor” din 9 iunie

Judecătorii Tribunalului București au decis că PSD trebuie să facă publice informațiile privind cheltuielile făcute cu organizarea mitingului „împotriva abuzurilor” din 9 iunie, din Piața Victoriei. Hotărârea luată de magistrați vine în urma unei sesizări făcute de jurnalistul Ovidiu Vanghele.

De Cristina Radu,

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată la recurs.

Jurnalistul Ovidiu Vanghele, fondatorul Centrului de Investigații Media, a încercat să obțină informații privind cheltuielile făcute de PSD cu organizarea mitingului din 9 iunie, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

El a povestit pe pagina sa de Facebook că nu a primit niciun răspuns, iar când a avertizat că îi va acționa în instanță, reprezentanții PSD i-au sugerat să aștepte publicarea informațiilor anul viitor, în Monitorul Oficial.

Ovidiu Vanghele a dat în judecată PSD și a câștigat în primă instanță.

Peste 150.000 de persoane venite din toată ţara au participat în 9 iunie la mitingul organizat de PSD „împotriva abuzurilor”, în Piaţa Victoriei din Capitală.

Close
Închide
  Close