Mergi direct la conținut »
Tricolor gigant, întins în Piața Victoriei din Timișoara, de Ziua Micii Uniri| GALERIE FOTO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Tricolor gigant, întins în Piața Victoriei din Timișoara, de Ziua Micii Uniri| GALERIE FOTO

Tricolor gigant, întins în Piața Victoriei din Timișoara, de Ziua Micii Uniri| GALERIE FOTO

Zeci de timișoreni au ieșit în stradă de Ziua Micii Uniri, miercuri după-amiază, cu un tricolor gigant de 100 de metri, Piața Victoriei îmbrăcând astfel culorile drapelului național.

De Raluca Diaconu,

Sub sloganul „Hai să dăm mână cu mână”, cei din Alianța pentru Centenar au purtat pe brațe un drapel tricolor gigant, de la Operă la Catedrală.

Zeci de tineri de toate vârstele au fost alături de ei, pentru a marca Mica Unire din 24 ianuarie 1859. Organizatorii au avut și un banner pe care au scris „Sângele apă nu se face”, format tot dintr-un drapel, și au scandat „Unire”.

Unioniștii au întins un drapel de 100 de metri în Piața Operei, iar tuturor celor prezenți la eveniment le-au împărțit brățări tricolore.

Peste 100 de organizații unioniste fac parte din Alianța pentru Centenar. Anul trecut, în decembrie, aceeași alianță a reușit să mobilizeze peste 1.000 de oameni din România și Republica Moldova, la Prut, pentru întinderea unui tricolor care a legat simbolic cele două state.

Unirea Principatelor Române a însemnat alipirea Moldovei și Țara Românească, rezultând Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Unirea a fost realizată sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, care a fost ales domnitor al ambelor principate: 5 ianuarie în Moldova și în 24 ianuarie în Țara Românească.

Citește și: Florin Morariu, românul erou din Londra, interviu pentru Daily Mail: „O să port cu mine frica tot restul vieții”

Close
Închide
  Close