MENIU CAUTĂ

Trump și-a anulat vizita la un cimitir pentru eroii căzuţi în Primul Război Mondial din cauza ploii

Distribuie

Donald Trump se află într-o vizită oficială în Paris, unde participă la o serie de evenimente dedicate Centenarului Armistiţiului care a pus capăt ostilităţilor din Primul Război Mondial. Pe agenda liderului american era inclusă și o vizită la un cimitir al eroilor, însă acesta a decis să nu mai meargă, deoarece ploua.

Donald Trump și-a anulat vizita din cauza condițiilor meteorologice, care au îngreunat organizarea vizitei, după cum au anunțat reprezentanții liderului de la Casa Albă. Presa scrie însă că în zonă era doar … o ploaie.

Președintele american a fost primit astăzi la Palatul Elysee de președintele Emmanuel Macron. Întâlnirea dintre cei doi a avut un start mai dificil, având în vedere că liderul de la Casa Albă a transmis că se simte „insultat” de comentariile lui Macron că Europa ar trebui să-și reducă independența față de SUA în materitate de securitate.

Întrebat acum de jurnaliști ce a vrut să spună, Trump a afirmat: „Dorim să ajutăm Europa, dar ea trebuie să fie corectă. În prezent, împărţirea sarcinii s-a făcut în mare parte pe SUA”, relatează Metro.co.uk.

La rândul său, Macron a afirmat că împărtăşeşte opinia lui Trump că Europa trebuie să contribuie financiar mai mult la costurile NATO.

„De aceea, cred că propunerile mele pentru apărarea europeană sunt în deplină concordanţă cu aceasta”, a spus preşedintele francez.

La evenimentele din Paris participă și președintele Klaus Iohannis, precum și alți lideri de stat importanți.

Citește mai multe despre Paris pe Libertatea.

Comentarii