MENIU CAUTĂ
, de Livia Lixandru

La două săptămâni de la moartea lui Cristian Amariei, mascații au fost trimiși la Călimănești să prindă un urmărit internaţional pentru furt calificat

Distribuie

Mai mulți mascați și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au descins la Călimănești joi dimineață, în zona Seaca pentru prinderea unui urmărit internațional pentru furt calificat în străinătate. Cu aproape două săptămâni în urmă, pentru prinderea lui Marcel Lepa, dat în urmărire pentru tâlhărie, au fost trimiși la caz polițiști fără echipamente de protecție, iar unul dintre polițiști, Cristian Amariei, a fost împușcat mortal.

Oamenii legii căutau un bărbat urmărit internațional pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare pentru săvârșirea unor infracțiuni.

Bărbatul, urmărit internațional pentru furt calificat în străinătate, a fost prins cu focuri de armă în zona Seaca. Mascații au fost nevoiți să recurgă la folosirea armamentului din dotare în momentul în care au văzut că individul opunea rezistență, scrie gazetavâlceană.ro.

Intervenția din Călimănești este complet diferită față de cea din 2 iunie, din Izvin, județul Timiș, unde pentru prinderea lui Marcel Lepa, urmărit internațional pentru tâlhărie, au fost trimiși polițiști fără echipament de protecție.

În timpul operațiunii, Marcel Lepa l-a împușcat mortal pe polițistul Cristian Amariei și l-a rănit pe un coleg al acestuia.

După moartea lui Amariei, sindicaliștii din Poliție și alți oameni din sistem au reclamat faptul că polițistul a fost trimis la caz fără vestă antiglonț și i-au reproșat ministrului de Interne, Carmen Dan, că dotările promise de doi ani nu au ajuns nici acum la polițiști.

Foto: Arhivă / Hepta

Citește și:

VIDEO/ În timp ce instituțiile pasează de la una la alta responsabilitatea, tatăl unui copil care a murit într-o fosă septică a luat singur măsuri: „Nici în ziua de azi nu a venit nimeni să mă întrebe de ce am cimentat eu fosa”

Citește mai multe despre Calimanesti pe Libertatea.

Comentarii