MENIU CAUTĂ
11 Dec. 2018 08:56

Trupurile a doi alpiniști dispăruți în Himalaya au fost descoperite după 30 de ani. Ce s-a găsit în buzunarul unuia dintre ei

Distribuie

Trupurile celor doi alpiniști islandezi au fost descoperite recent de un american, a anunțat un prieten al celor doi, un scoțian care ar fi trebuit să urce pe munte alături de ei în expediția fatidică, scrie CNN.

Kristinn Runarsson și Thorsteinn Gudjonsson, ambii în vârstă de 27 de ani, au fost văzuți ultima dată pe 18 octombrie 1988, atunci au plecat de la bază să urce pe vârful Pumori, 7.161 m.

Cei doi ar fi trebuit să fie însoțiți de alpinistul scoțian Steve Aisthorpe, dar acesta s-a simțit rău chiar înainte de ultima parte a expediției și a rămas la bază, îndemnându-i pe islandezi să continue fără el.

Atunci când a văzut că prietenii lui nu se mai întorc, Aisthrope a plecat în căutarea lor, dar după mai multe săptămâni a fost obligat să renunțe la misiune, iar Runarsson și Gudjonsson au fost declarați morți

„Descoperirea rămășițelor lui Thorsteinn și Kristinn după atâția ani a scos la suprafață multe emoții pentru toți cei care îi cunoșteau și i-au iubit”, povestește alpinistul scoțian.

După ce au fost recuperate, trupurile celor doi islandezi au fost duse la Kathmandu unde au fost incinerate, iar cenușa a fost trimisă familiilor lor din Islanda.

În buzunarul unuia dintre trupurile alpiniștilor a fost găsit un film foto care a fost trimis unui expert pentru procesare. Se speră ca acesta să ofere indicii despre ce s-a întâmplat cu cei doi și felul în care au murit.

Prietena lui Runarsson era însărcinată când alpinistul a murit pe munte, iar cinci luni mai târziu a adus pe lume un băiat, despre care toată lumea spune că seamănă perfect cu tatăl său.


Citește și: Emmanuel Macron a decretat „starea de urgenţă economică şi socială”. Discursul președintelui francez după protestele violente ale „vestelor galbene” / VIDEO


 

Citește mai multe despre Alpiniști și Himalaya pe Libertatea.

Comentarii