Mergi direct la conținut »
Turma de zimbri din Armeniș, atacată de o haită de câini sălbăticiți   
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Turma de zimbri din Armeniș, atacată de o haită de câini sălbăticiți   

Turma de zimbri din Armeniș, atacată de o haită de câini sălbăticiți   

În urma vizitelor de monitorizare a turmei de zimbri din Munții Țarcu de săptămâna trecută, rangerii WWF-Rewilding au descoperit că patru exemplare au murit.

De Magda Dragu,

Potrivit specialiștilor, cei mai slăbiți dintre zimbri au fost alungați din turmă, ceea ce i-a făcut extrem de vulnerabili, drept urmare, cel puțin doi dintre ei au căzut pradă unei haite de câini hoinari ce s-a format în zonă.  Printre ei se numără și primul pui conceput și adus pe lume în libertate în zona Banatului montan.

Echipa WWF a fost în teren împreună cu medicul veterinar și membri ai asociaței care gestionează fondul cinegetic, au analizat datele, urmele de pe cadavre și din jurul cadavrelor, precum și înregistrările de pe camerele de monitorizare amplasate în zonă, concluzionând că un grup 15 de câini sălbăticiți au fost autorii.

În plus, membrii asociației cinegetice au identificat în teren (după urme) și hăituirea unui porc mistreț pornind de pe valea Râului Lung, trecând  peste valea Râului Alb si până în Valea Higegului.

În zona parcului Natural Vânători Neamț, acolo unde 20 de zimbri trăiesc în mediul natural, există și o haită de lupi, însă aceasta nu a atacat zimbrii de acolo.

 

Close
Închide
  Close