Mergi direct la conținut »
TVR plăteşte 24.000 de euro firmei Laviniei Şandru: câte 2.000 de euro pentru fiecare interviu de 30 de minute!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > TVR plăteşte 24.000 de euro firmei Laviniei Şandru: câte 2.000 de euro pentru fiecare interviu de 30 de minute!

TVR plăteşte 24.000 de euro firmei Laviniei Şandru: câte 2.000 de euro pentru fiecare interviu de 30 de minute!

Din luna octombrie, la Televiziunea Română a apărut în grilă o nouă emisiune. Se numeşte "Faţa nevăzută a lumii" şi este prezentată de Lavinia Şandru, fost jurnalist la Realitatea TV. Pe site-ul televiziunii publice sunt foarte puţine informaţii despre această emisiune. Se scrie doar că Lavinia Şandru va intervieva personalităţi din România, pentru a le afla "hobby-urile şi poveştile nedescoperite". Emisiunea a apărut brusc în grilă, fiind anunţată pe pagina de Facebook a realizatoarei.

De Ștefan Pană,

Libertatea a descoperit care este preţul plătit de televiziunea publică pentru seria de 12 emisiuni. Lavinia Şandru nu are un contract direct cu TVR pentru această emisiune. El se derulează prin firma SC Stratcom Media and Film. Este o firmă deţinută de Lavinia Şandru, înfiinţată cu doar trei luni înainte de obţinerea contractului cu TVR.

TVR plăteşte 24.000 de euro firmei Laviniei Şandru pentru o emisiune de interviuri

2.000 de euro pentru 30 de minute

Firma Laviniei Şandru a fost contractată pentru un număr de 12 episoade, difuzate o dată pe săptămână, sâmbăta, de la ora 16.00. SC Stratcom Media and Film se ocupă în totalitate de realizarea acestei emisiuni. Ea este livrată televiziunii publice, care nu face decât să o difuzeze. Un episod costă 2.000 de euro, bani primiţi de firma Laviniei Şandru. Adică un total de 24.000 de euro, fără TVA, pentru trei luni de muncă.

Ciudăţenia contractului este că se situează la limita superioară a plafonului de 25.000 de euro. Este o cifră importantă. Orice contract care depăşeşte suma de 25.000 de euro trebuie adus în discuţia Consiliului de Administraţie. Orice este sub 25.000 de euro poate fi decis de către conducerea executivă a TVR, fără a mai da socoteală cuiva.

La expirarea celor 3 luni de contract, acesta poate fi reluat, tot fără a ajunge în atenţia Consiliului de Administraţie.

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă
Recomandări

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă

«Nu am voie să vorbesc despre parteneriat»

Libertatea a contactat-o pe Lavinia Şandru pentru a discuta despre această emisiune. Jurnalistul a confirmat că SC Stratcom Media and Film este firma ei şi că aceasta produce integral emisiunea. Nu a dorit să comenteze însă aspectele financiare.

„Eu nu am voie să vorbesc despre acest parteneriat, pentru că este confidenţial. Dacă era vorba pur şi simplu despre această emisiune, vă puteam spune orice, dar nu am voie să vorbesc despre datele economice”, a declarat Lavinia Şandru.

Jurnalistul a spus că scopul emisiunii este de a aduce în faţa publicului oameni cunoscuţi, dar cu care să discute „lucruri pe care nu le ştim, pe care încă nu le-au spus public”.

Până acum, în emisiune au fost intervievaţi, printre alţii, Cristian Mungiu, Adriana Săftoiu, Bogdan Chireac şi Corneliu Porumboiu.


CITEȘTE ȘI:

Realizatorul Ionuţ Cristache, salariu de peste 25.000 de lei pe lună la TVR. Fostul director al instituției, Irina Radu, avea 14.000 pe lună

13.000 de euro pe lună costă Ionuț Cristache și invitații Pieleanu&co! Libertatea a intrat în posesia documentului privind plățile făcute de TVR anul acesta pentru emisiunea „România 9”

Ionuț Cristache amenință că dă în judecată Libertatea folosind argumentul GDPR, exact cel utilizat de Guvern când ascunde informații publice

Close
Închide
  Close