„Vom participa la dezbaterea moţiunii de cenzură, vom avea şi noi acolo de spus ceva, aşa cum fiecare grup parlamentar are, şi ne vom spune punctul nostru de vedere şi vom părăsi sala, vom fi absenţi. Deci nu se pune problema să asigurăm cvorumul, să ne abţinem, nu vom fi în sală şi vom fi absenţi în momentul votului. Se va demonstra că coaliţia PSD-ALDE are majoritate şi fără noi şi se va demonstra că nici măcar cu voturile noastre nu ar fi trecut o moţiune de cenzură”, a precizat liderul UDMR.

El a adăugat că prin moţiunea de cenzură se poate schimba majoritatea parlamentară, dar a susţinut că pentru a se întâmpla acest lucru este nevoie de un lider, un program de guvernare şi o listă de miniştri, „ceea ce lipseşte în acest moment”.

„Moţiunea de cenzură este un instrument esenţial în ceea ce priveşte controlul Guvernului şi, bineînţeles, chiar este mai mult, se poate schimba rezultatul alegerilor parlamentare, majoritatea parlamentară se poate schimba prin moţiunea de cenzură, dar ca să se întâmple acest lucru e nevoie de ceva mai mult decât o critică chiar coerentă sau mai puţin coerentă a Guvernului. Trebuie şi viziune despre viitor, un lider, trebuie un program de guvernare, o listă de miniştri cu care poţi să mergi în a doua clipă mai departe, ceea ce lipseşte în acest moment”, a conchis liderul UDMR.