Mergi direct la conținut »
UDMR, despre o posibilă OUG pentru amnistie și grațiere: "Nu este un moment bun"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

UDMR, despre o posibilă OUG pentru amnistie și grațiere: „Nu este un moment bun”

Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, a vorbit la RFI UDMR, despre o posibilă OUG (Ordonanță de Urgență a Guvernului) pentru amnistie și grațiere.

De Petre Dobrescu,

„În principiu, în acest moment, în societatea românească, nu cred că se poate discuta raţional despre acest subiect, nu se poate discuta cu argumente sau contraargumente şi eu cred că, în primul rând din această cauză sau din acest motiv, nu este un moment bun, nu este perioada bună pentru a deschide un astfel de subiect. Un subiect care apare în toate societăţile din când în când, la perioade diferite, la intervale diferite, dar, în acest moment, eu nu cred că în România ar fi momentul să discutăm concret despre aşa ceva, nici nu există un astfel de proiect”, a declarat miercuri, 18 iulie, la Radio France International (RFI), liderul UDMR.

Acesta a salutat faptul că şeful statului şi premierul s-au întâlnit pentru a clarifica aceste lucruri, întrucât, spune el, dacă este vorba de manipulare, înseamnă că ”cineva are interesul de a menţine un subiect fals pe agenda politică, pe agenda opiniei publice”.

Întrebat dacă, în opinia sa, Guvernul are o problemă de comunicare, Kelemen Hunor a spus că o transparenţă şi o comunicare mai bună sunt bine-venite oricând.

„Fiecare guvern a avut probleme de comunicare. Unii au comunicat un pic mai bine, alţii mai puţin bine, dar de fiecare dată e loc de mai bine şi mai ales de transparenţă. Când e vorba de agenda şedinţei de Guvern, în orice caz, de obicei, nu ştii conţinutul, ci doar titlul. De foarte multe ori, conţinutul ajunge în mapa miniştrilor cu 24 de ore înainte, mai ales în cazul miniştrilor care nu sunt avizatori (…), dar agenda trebuie să fie publică. (…) O comunicare mai bună oricând este bine-venită şi o transparenţă mai mare, fără doar şi poate”, a concluzionat preşedintele UDMR.


Citește și:  OAMENI ȘI BULDOZERE. Un veac de singurătate pentru Corabia, un ”genocid cultural” pentru romi. ”Sunt țigancă, vreau să mor țigancă” / VIDEO


 

RECOMANDĂRI
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
Close
Închide
  Close