Mergi direct la conținut »
Un accident a lăsat Timișoara fără semafoare. O mașină a intrat într-o cutie inteligentă de monitorizare a traficului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un accident a lăsat Timișoara fără semafoare. O mașină a intrat într-o cutie inteligentă de monitorizare a traficului

Un accident a lăsat Timișoara fără semafoare. O mașină a intrat într-o cutie inteligentă de monitorizare a traficului

Semafoarele din Timișoara sunt în mare parte nefuncționale, după ce un șofer a intrat cu mașina într-o casetă electronică de monitorizare a traficului. În urma accidentului, semafoarele nu se mai puteau sincroniza și multe dintre ele erau nefuncționale. Pagubele depășesc 100.000 de euro, pe care Primăria Timișoarei intenționează să le recupereze de la șoferul vinovat.

De Mihai Niculescu,

În urma accidentului de sâmbătă dimineața o cutie importantă pentru sistemul inteligent de monitorizare al traficului a fost avariată. O mașină a lovit-o, iar cealaltă, în alt accident, a intrat într-un stâlp de semafor, pagubele fiind estimate la 100.000 de euro.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că o parte din semafoarele din oraş nu sunt funcţionale.

Un şofer a lovit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o casetă care găzduieşte echipamente electronice de comandă în cadrul sistemului inteligent de monitorizare a traficului, iar un altul a intrat cu maşina într-un stâlp de semafor.

Primul dintre accidente a avut loc la intersecţia B-dului Take Ionescu cu str. Mihail Koglniceanu, iar cel de-al doilea în Piaţa Traian. Primarul Timişoarei a afirmat că pagubele sunt estimate la aproximativ 100.000 de euro, arată Mediafax.

Evident, aceste echipamente sunt scumpe şi pagubele sunt însemnate, primele estimări sunt la circa 100.000 de euro. S-au repus, am înţeles, în funcţiune, cel puţin o parte dintre semafoare, pentru că există soluţii alternative în sistemul nostru, un sistem foarte complex, dar el nu merge acum în regimul nominal în care a fost gândit, ci pe o variantă de rezervă, de avarie. Imediat după accident nu au mers deloc semafoarele în zonele în care erau implicate acele echipamente”, a declarat primarul.


Citește și: VIDEO | EXPERIMENT LIBERTATEA: Ce faci când pe locul tău de parcare ”staționează” un stâlp de electricitate? Te alegi cu o pagubă de 500 de lei!


 

 
 
Close
Închide
  Close