De Dragoș Tănase,

Unul dintre prietenii care-l însoțea susține că se află lângă el, când adolescentul a dat semne de oboseală și nu a mai putut să se mențină la suprafață.

Pentru că nu a reușit să îl scoată la mal, a început să strige după ajutor, dar nu a fost auzit.

Au trecut aproximativ 10 minute până când a fost scos din apă, potrivit martorilor.

În timp ce unii dintre ei au început să îl resusciteze, făcându-i inclusiv respiraţie gură la gură, alte persoane au sunat la 112.

Un echipaj SMURD s-a deplasat de urgență la faţa locului, iar după manevre de resuscitare care au durat aproximativ 20 de minute, băiatului i-a revenit pulsul, fiind transportat la spital.

Din nefericire, câteva ore mai târziu, adolescentul de 15 ani a murit, potrivitardealnews.ro.

Martorii spun că în zonă nu ese afla niciun salvamar

Martorii care au asistat la incident acuza Primăria Târgu Mureș, cea care administrează ștrandul, de lipsă de interes în privința securității persoanelor.

Aceștia povestesc că, la momentul producerii tragediei, nu ar fi existat niciun salvamar în zonă.

Mai mult, sistemul de sonorizare din cadrul complexului funcționa la volum maxim, fapt ce ar fi dus la neauzirea strigătelor de ajutor, timp de minute bune.

„Ce m-a socat, a fost trusa de prim ajutor a personalului aflat in incinta complexului pentru a oferii prim ajutor. A venit o tipa, foarte panicata si aproape plangand, cu o cutie de carton… inauntru cu un…. tensiometru”

Declarația unui martor:

FOTO: ardealnews.ro (captură video)

Citeşte şi:

Un bărbat în vârstă de 43 de ani s-a înecat în piscina exterioară a Parcului de agrement Cornişa

Acuzații dure ale unui bărbat care a salvat o tânără de la înec, în Vama Veche: „Am rămas dezgustat de reacţia celor de la SMURD, de lipsa salvamarilor”

Bărbat înecat în Mangalia. A ignorat steagul roșu al salvamarilor

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați