De Ana Hațeg,

În mod miraculos, tânărul de 30 de ani a reușit să supraviețuiască în ciuda temperaturilor foarte scăzute.

View this post on Instagram

On Thursday, January 9, Helo 3 responded to a request for a welfare check on Tyson Steele, age 30, at his remote homestead approximately 20 miles outside of Skwentna. He had not been heard from for several weeks. Late that morning, Helo 3 pilot Cliff Gilliland and Tactical Flight Officer Zac Johnson located Steele waving his arms near a makeshift shelter. An SOS signal was stamped in the snow outside. His cabin had burned down in mid-December killing his dog and leaving him stranded in subzero temperatures with no cabin, and no means of communication, for 23 days. #searchandrescue #rescued #sar #eurocopter #sos #belowzero #alaska #alaskastatetroopers #lastfrontier #thealaskalife #alaskalife #alaskaliving #guardians #policehelicopter #trooper #troopers #statetrooper #statetroopers #statepolice #policeofficer #police_usa #offgridliving #deputysheriff #sheriffdeputy #patrollife #49thstate #alaskaflying #housefire

A post shared by Alaska State Troopers (@ak_trooper) on

Tyson Steele a sfidat timp de peste 20 de zile frigul polar şi ninsorile din Alaska, fără a avea un acoperiş deasupra capului, după un incendiu care i-a distrus cabana, înainte de a fi salvat în cele din urmă de un elicopter plecat în căutarea sa, informează AFP citat de Agerpres.

Autoritățile din Alaska au publicat o înregistrare video din momentul în care a fost localizat tânărul care scrisese cu litere imense în zăpadă mesajul „S.O.S.”.

„Cabana lui a ars la jumătatea lunii decembrie ucigându-i câinele şi lăsându-l izolat în temperaturi mult sub zero grade şi fără niciun mijloc de comunicare timp de 23 de zile”, a explicat Poliţia din Alaska.

După ce a fost salvat, tânărul a povestit cum a reușit să supraviețuiască. „Am calculat că aveam o raţie de două cutii de conserve pe zi timp de 30 de zile. Aveam şi un borcan de fasole. Două cutii cu unt de arahide au devenit plastic topit. Am avut şi un borcan cu maioneză, dar nu m-am atins de el”, a adăugat el.

„Toată lumea de la noi din sat este puţin răcită. Cam toţi avem simptome de Covid-19”. Ambulanța nici nu se mai deplasează
Recomandări

„Toată lumea de la noi din sat este puţin răcită. Cam toţi avem simptome de Covid-19”. Ambulanța nici nu se mai deplasează

 

În primele două nopţi de după incendiu, Tyson Steele a dormit într-o grotă săpată în zăpadă. Şi-a construit apoi „un adăpost improvizat”.

Când și-a dat seama cât de departe se află a concluzionat că salvarea sa nu putea să vină decât din cer așa că a desenat cu cenuşă un enorm „S.O.S.” în zăpadă.

După ce a fost salvat, a spus că se va întoarce să locuiască alături de familia lui în Salt Lake City, un oraş din statul american Utah.

Citeşte şi:

Cristina Țopescu a murit. Primele declarații ale vecinei care a sunat la 112

Ultimul text al Cristinei Țopescu. În a doua zi de Crăciun, a scris despre Papa Francisc și despre iubirea pentru animale

Cea mai mare suferință a Cristinei Țopescu: ”Televiziunea mi l-a răpit pe tata”

Italia respiră: bilanțul din ultima zi confirmă faptul că numerele sunt în scădere
GSP.RO

Italia respiră: bilanțul din ultima zi confirmă faptul că numerele sunt în scădere

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor