MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2018 18:38 , de Theodor Istrate

Un asistent maternal acuzat că ar fi violat o fată pe care o avea în plasament s-a spânzurat

Distribuie

Un asistent maternal din județul Vaslui, acuzat că ar fi violat în urmă cu doi ani fata pe care o avea în plasament, s-a sinucis într-o anexă a locuinței sale. Incidentul s-a petrecut la două zile după ce bărbatul de 44 de ani a fost la audieri la Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui, instituție care încerca să stabilească dacă cele sesizate de copilă sunt veridice.

Sinucidere șocantă într-o comunitate din județul Vaslui. Marian Andone a decis să-și pună capăt zilelor, afectat, cel mai probabil, de acuzațiile care i-au fost aduse de către o fată pe care o avusese în plasament timp de nouă ani și care, de două săptămâni, revenise în familia biologică, unde se afla într-o perioadă de acomodare.

În cadrul ședinței de consiliere psihologică făcută, conform procedurilor, pentru reintegrarea în familia naturală, copila de 16 ani le-a spus specialiștilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui că a fost abuzată sexual de către asistentul maternal în îngrijirea căruia se afla.

În consecință, reprezentații instituției l-au chemat pe bărbatul de 44 de ani la sediul instituției pentru a lămuri situația. Acesta a răspuns 'invitației' și s-a prezentat în fața comisiei, unde i s-a spus că este suspectat că ar fi violat-o pe fata pe care o avea în plasament pe când aceasta avea 14 ani.

La mai puțin de două zile de la audieri, asistentul maternal a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinței sale de către un fiu de-al său.

'Evenimentele s-au succedat foarte repede. Instituția noastră nu sesizase Poliția în acest caz cu privire la acuzația de viol adusă asistentului maternal pentru că, până la a face acest lucru, trebuia să parcurgem toate etapele evaluării minorei pentru a se stabili credibilitatea celor reclamate', a declarat, miercuri, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Reprezentanții instituției au anunțat că, după finalizarea evaluării fetei de 16 ani, corpul de control al DGASPC Vaslui va declanșa o anchetă pentru a stabili dacă persoanele responsabile cu monitorizarea cazului și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu.

Soția bărbatului care s-a spânzurat mai are în plasament un copil în vârstă de nouă ani.

Citește și: INS: Creștere economică de 7% în 2017. Este cea mai mare creștere din ultimii ani

 

Loading...
Comentarii