MENIU CAUTĂ

Un avion cu 170 de persoane la bord a luat foc pe aeroportul din Soci, după o aterizare ratată. Un mort și 18 răniți (VIDEO)

Distribuie

Un avion a luat foc pe aeroportul din Soci, după ce a ratat aterizarea, în dimineața zilei de sâmbătă, 1 septembrie, la 2.50, ora locală (23.50GMT). Aeronava, un Boeing 737, cu 170 de persoane la bord, 164 pasageri şi şase membri ai echipajului, aparținea companiei aeriene UTair și venea de la Moscova.

După două tentative eşuate, la a treia încercare aeronava a atins solul, dar a ieşit de pe pistă, lovind un gard, după care a plonjat în albia unui râu din apropiere, potrivit RT.com.

În urma impactului, una dintre aripi s-a rupt, iar motorul stâng a luat foc. Incendiul s-a extins cu rapiditate, dar pasagerii au reuşit să iasă.

Totuși, 18 dintre ei au fost răniți, între care 3 copii, iar un pompier a murit, după ce a suferit un atac de cord în timpul intervenției.

Dintre răniți, şase persoane au fost intoxicate cu monoxid de carbon, iar alte patru persoane au fost transportate la spital cu arsuri.

Potrivit sursei citate, condiţiile meteo nevaforabile din acel moment, cu ploaie şi vânt puternic, ar fi condus la acest incident, care se putea transforma într-o adevărată catastrofă.

Recent, motorul unui avion cu 202 de oameni la bord a luat foc în timpul decolării de pe un aeroport din Rusia.

Află care este probabilitatea ca o persoană să supraviețuiască unui accident aerian.


Citește și: Libertatea încurajează diferențele de opinie: un alt ziarist de la GSP critică inițiativa VIVA!. „Pe când pamperşii?”


 

Citește mai multe despre avion, Boeing 737 și Soci pe Libertatea.

Comentarii