De Adrian Ilie,

Deși abia recent au fost anunțate public rezultatele anchetei, incidentul ar fi avut loc în februarie când aeronava Airbus A330-243, care zbura de la Frankfurt (Germania) către Cancun (Mexic), a trebuit să aterizeze la Shannon (Irlanda), transmite Serviciul de Investigare a Accidentelor Aeriene.

Devierea a fost provocată de faptul că tabloul de comandă audio a început să se topească și să scoată fum în cabină. Nu au existat răniți, dar piloții au trebuit să utilizeze măștile de oxigen.

Deși autoritățile britanice nu au dat publicității numele companiei aeriene, Fundația pentru Siguranța Zborurilor susține că este vorba de un zbor al Condor Airlines.

Ancheta a arătat și cauza avariei la comenzile audio ale avionului. În timpul zborului deasupra Atlanticului, a fost servită cafeaua, iar pilotul a pus paharul în tăvița specială, însă din greașeală a vărsat-o mai ales că nu avea capac. O parte din cafea s-a vărsat în poala pilotului, iar restul pe panoul de comandă.

Un scurt circuit a provocat topirea unui buton și apoi defectarea mai multor comenzi de comunicație. Ulterior, avionul a aterizat în siguranță la Shannon.

De la accidentul din 6 februarie, compania și- aschimbat procedurile astfel că băuturile sunt servite în pahare cu capac, iar echipajul este obligat să le folosească.

Citeşte şi:

Un avion de pe ruta Bruxelles – București a aterizat de urgență la Frankfurt. De ce au declarat piloții urgență la bord

Filmele și serialele care au fost editate după 11 septembrie. Scenele cu Turnurile Gemene au fost scoase, la fel și glumele cu bombe

Aterizare de urgență a unui avion Wizzair pe aeroportul Otopeni

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică
HOROSCOP

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică