MENIU CAUTĂ
11 Aug. 2018 10:30

VIDEO | Un avion fără pasageri s-a prăbușit în SUA, după ce a fost deturnat

Distribuie

Un avion, fără pasageri la bord, s-a prăbușit, după ”o decloare neautorizată” de pe aeroportul internațional Seattle-Tacoma (în nord vestul Statelor Unite), potrivit autorităților din domeniul aviațiației civile americane.

Presa de peste ocean relatează că Garda de Coastă anunțase anterior că a primit o informație despre deturnarea unui avion de pe aeroportul din Seattle, vineri, potrivit Agerpres.

Peste 15 minute, autoritățile au fost anunțate că în apropiere de insula Ketron, statul Washington, se ridică o coloană de fum. Departamentul șerifului din comitatul Pierce a confirmat prăbușirea avionului în acest loc.

Într-o postare pe Twitter, reprezentanții aeroportului spun că ”un angajat al unei companii aeriene a efectuat o decolare neautorizată fără pasageri de pe Sea-Tac. Aparatul s-a prăbuşit la sud de Puget Sound. Aeroportul din Seattle şi-a reluat activitatea în regim normal”.

Primele informații arată că este vorba despre un avion cu două motoare, cu elice, de tipul Bombardier Q400.

„Decolarea neautorizată” a avionului a declanşat o alertă de securitate pe aeroportul internaţional din Seattle.

La scurt timp după anunțul deturnării, două avioane de vânătoare F-15 au supravegheat și urmărit avionul care urma să decoleze, dar nu au intervenit în incident, au precizat serviciile poliției locale.

De altfel, poliția a respins orice caracter terorist al incidentului.

”Nu este un incident terorist. Informaţia este confirmată. Este vorba de sinuciderea unui singur om. Ştim cine este. Nimeni altcineva nu este implicat”, a subliniat pe Twitter poliţia din comitatul Pierce, fără să ofere precizări cu privire la identitatea autorului şi circumstanţele zborului avionului.


CITEȘTE ȘI: Editorial al lui Cătălin Tolontan: ”Gazele jandarmilor vor aduce mâine de două ori mai mulți oameni în stradă!”


 

Citește mai multe despre avion prabusit și Seattle pe Libertatea.

Comentarii