21 Apr. 2017 21:05

UPDATE. Un bărbat a deschis focul asupra unui sediu FSB din Rusia. Doi oameni au fost uciși. ISIS revendică atacul

Distribuie

Un bărbat a deschis focul într-un sediu al FSB (serviciile de securitate ruse), dintr-un oraș aflat în estul îndepărtat al Rusiei. Acesta a ucis un ofițer și un vizitator, relatează Russia Today.

UPDATE: ISIS a revendicat atacul de vineri, soldat cu doi morţi, asupra unui sediu al Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Extremul Orient rus, la Habarovsk, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE.

Centrul arată că Amaq, organ de propagandă al ISIS, a publicat un scurt text în arabă pe reţeaua socială Telegram, făcând referire la o „sursă de securitate” care revendică acest atac. Conform textului tradus în engleză de SITE, această sursă a indicat că atentatul a făcut trei morţi şi a rănit alte persoane.


Împușcăturile au avut loc la intrarea în sediul FSB din orașul Habarovsk. Atacatorul a deschis focul la un punct de control, a ucis un ofițer și un vizitator, înainte să fie împușcat mortal de alți ofițeri. O altă persoană a fost rănită în urma atacului.

Autoritățile ruse nu au dat mai multe informații despre autorul atacului, nici despre motivele acestuia.

Pe 3 aprilie, 15 oameni au murit în urma unui atentat care a avut loc la metroul din Sankt Petersburg, unde un kamikaze din Kârgâzstan s-a detonat.

Citește și: ANALIZĂ  – Cine ar putea să fie responsabil de atacul terorist. Principalele amenințări la adresa securității Rusiei

Foto: Arhivă

Comentarii
← Inchide