De Cătălin Schipor,

În urmă cu 21 de ani, bătrânul Aristidi Milea a avut un accident, în urma căruia a rămas paralizat de la mijloc în jos. După această lovitură puternică, a mai primit una: soţia l-a părăsit la scurt timp. A vrut iniţial să meargă la un cămin, însă dorinţa lui de libertate a fost prea puternică.
“Decât să mă duc la azil, mai bine stau aici încă 50 de ani. Cunoşteam locul, pentru că veneam destul de des la pescuit. Mi-a plăcut şi m-am hotărât să mă mut aici. Am vorbit cu autorităţile şi mi-au zis că pot să stau liniştit. Aşa că, de 17 ani, Trabantul este casa mea”, a povestit Aristidi Milea.

«Nu sunt uitat de lume»

Bătrânul trăieşte din pensia de 780 de lei, cu care susţine că se descurcă, iar un băiat care e paznic prin zonă îl mai ajută cu unele comisioane. Ca să-şi omoare timpul citeşte cărţi. Are un radio şi mai prinde şi câte un ziar, astfel că e la curent şi cu noutăţile. “Dacă locuiesc aici, nu înseamnă că sunt uitat de lume. De lumea care mă interesează… La cum trăiesc eu, parcă mă aflu în Evul Mediu”, a adăugat pustnicul.
Fotografii: Telegrafonline.ro