De Andreea Radu,

Căpitanul Rafael Acosta este primul dintre cei peste 100 de ofițeri venezuelieni activi sau ieșiți la pensie care a fost arestat după ce a fost condamnat de trădare. El a murit în custodie, iar guvernul este acuzat că l-a torturat.

Un judecător militar a transmis, sâmbătă, echipei juridice a căpitanului, că ofițerul a murit într-un spital militar vineri noaptea, a declarat avocatul lui Acosta, Alonso Medina Roa.

Căpitanul fusese arestat pe 21 iunie și acuzat de trădare și conspirație pentru revoltă. El a negat acuzațiile, potrivit The New York Times.

Avocatul spune că Acosta a fost reținut într-o stare bună de sănătate, dar a apărut într-un scaun cu rotile, când a fost adus vineri într-un tribunal. Medina a mai relatat că ofițerul se străduia să vorbească sau să se miște, având pe corp semne vizibile de lovituri și repetând cuvântul „ajutor” către echipa sa juridică.

De la tribunal, Acosta a fost dus la un spital, dar a murit la câteva ore după, a mai spus avocatul.

Ministrul de informații al Venezuelei, Jorge Rodríguez, un consilier apropiat al lui Nicolas Maduro, a confirmat, sâmbătă seara, moartea căpitanului Acosta și a cerut procurorului general al țării să investigheze „evenimentul nefericit”, fără a oferi alte detalii.

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu
Recomandări

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu

Șeful Organizației Statelor Americane, Luis Almagro, a condamnat moartea căpitanului, transmițând într-un mesaj pe Twitter următoarele: „crimele lui Nicolas Maduro nu vor fi lăsate nepedepsite”.

Maduro a supraviețuit o lovitură de stat și o încercare de asasinat în ultimii doi ani, după ce prăbușirea economică a țării i-a slăbit puterea. Totodată, guvernul său a folosit de multe ori acuzațiile de lovitură de stat neconfirmate pentru a închide și a reprima oponenții politici și pentru a insufla frica în forțele armate.

Anul trecut, un oponent reținut în Caracas, Fernando Albán Salazar, a căzut de la un geam în timpul unui interogatoriu cu ofițerii de inteligență. Guvernul a transmis că a fost vorba de sinucidere.

Foto: elpitazo.net


Reacția MAE după ce Ambasada Rusiei a spus că trupele sovietice au fost întâmpinate cu „bucurie și exultare” în Basarabia, în 1940. „Să-și actualizeze cunoștințele istorice”


Mike Tyson a dezvăluit după 30 de ani singura bătaie pe care a avut-o în pușcărie: „Cineva fusese înjunghiat, eram iritat”
GSP.RO

Mike Tyson a dezvăluit după 30 de ani singura bătaie pe care a avut-o în pușcărie: „Cineva fusese înjunghiat, eram iritat”

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre