MENIU CAUTĂ
15 Mai. 2018 15:58 , de Cristina Sterian

Un copil s-a rănit la un loc de joacă dezafectat, dintr-un parc din Buzău. Tatăl băiatului cere socoteală Primăriei/ FOTO

Distribuie

Un copil de zece ani s-a rănit la un loc de joacă dezafectat, dintr-un parc din Buzău și a ajuns la spital. Tatăl băiatului spune că a cerut autorităților locale de mai mult timp să reface parcul, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Locurile de joacă din multe orașe ale țării sunt adevărate capcane pentru cei mici. Cu leagăne ruginite, tobogane sparte, balansoare distruse de vremuri și de atâtea generații de copii, multe din locurile care ar trebui să-i bucure pe cei mici sunt în fapt adevărate capcane pentru ei.

La Buzău, un copil de zece ani a ajuns la spital după ce s-a rănit la un astfel de loc de joacă, tatăl băiatului cerând sprijin în trecut pentru reabilitarea parcului. Acum, părintele copilului rănit cere socoteală Primăriei pentru trauma suferită de familia sa într-un loc ce ar trebui să se afle în grija administrației locale.

Accidentul s-a produs în cursul zilei de luni, în timp ce băiatul se afla afară, într-un spațiu de joacă dezafectat, dar in care mai erau resturi din toboganele si leagănele de altădată. Copilul s-a rănit la picior, într-un leagăn din tablă, fiind transportat la spital de urgență cu o rană din care țâșnea sângele.

Ulterior, tatăl băiatului a postat pe Facebook o fotografie din care se poate vedea rana pe care copilul a suferit-o, dar si următorul mesaj: ”Mulțumiri domnului primar ca nu a luat în considerare reabilitarea parcului de pe Nicolae Bălcescu de altfel un bulevard principal al orașului Buzău (parcul din spatele bisericii) vi se pare normal ce i s-a întâmplat copilului meu? Oare de ce nu sunteți în stare să faceți parcul de doi ani tot amânați? Dacă știați că nu sunteți în stare să faceți nimic în legătură cu parcul măcar dacă l-ați fi desființat”.

De altfel, buzoianul își mai exprimase îngrijorarea privind siguranța echipamentelor de la locul de joacă încă din luna martie.

”Domnule Primar poate ne ajutați cu părculețul acesta din spatele bisericii e chiar vizavi de Consiliul Județean doar vorba aceea parchează an fiecare dimineață mașinile lor și nu vede ce degradat este avem copii și noi care ar vrea să se joace, nu să fie un adăpost pentru bagabonți eu stau chiar lângă biserică și doar văd ce se întâmplă v-am trimis si pe messenger să vad dacă măcar ne puteți da un răspuns evident părerea fiind a majorității părinților care locuim în zona Bulevardului Nicolae Balcescu”, scria bărbatul pe 28 martie.

În replică, reprezentanții Primăriei Buzău spun că parcul ar fi dezafectat, iar acolo rămăseseră doar niște resturi care astăzi, la o zi de la accident, au fost înlăturate complet.

”Aici era un loc de joacă desființat în urma controalelor de anul trecut ale OPC și a fost amplasată o plăcuță indicatoare care anunța că acel loc de joacă este desființat. Au mai rămas niște resturi metalice care au fost tăiate în această dimineață. Cred că era o zonă periculoasă și nu cred că aveau ce căuta copiii aici,” a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu.

Copilul tăiat la locul de joacă a primit îngrijiri medicale la spital, fiind apoi externat.

În toamna anului trecut, un copil s-a rănit grav în Parcul Tei din București și a fost transportat de urgență la spital. Fetița a căzut și și-a fracturat coloana după ce o chingă a unui ansamblu de joacă s-a desprins.

Citește și: DNA cere șapte ani și șase luni de închisoare pentru Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC

Citește mai multe despre Buzău și primărie pe Libertatea.

Comentarii