Un deputat PNL critică repartizarea copiilor în școli după adresa de domiciliu: E o piață neagră a vizelor de flotant

10 septembrie 2017 11:27 De: ,

Un deputat PNL critică repartizarea copiilor în școli după adresa de domiciliu. ”Putem vorbi de o piață neagră a vizelor de flotant”, a transmis, duminică, deputatul PNL Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara. El arată că părinții aleargă prin tot orașul pentru că nu găsesc la școlile din apropiere condițiile pe care și le doresc, și că de aici se ajunge și la traficul infernal de fiecare zi.

Recent, deputatul cerea Ministerului Educației să inițieze un proiect prin care să se asigure finanțarea necesară ca, în 2018, toți elevii din România să poată vizita orașul Unirii, Alba Iulia și să ia parte la evenimentele desfășurate cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

”Haideți să încetăm cu ipocrizia repartiției școlarilor după adresă, în clasa întâi! O guvernare performantă este una care gestionează realitatea, nu abstracțiunile din raportări. În abstracțiune avem copiii repartizați după adresă. În realitate, putem vorbi de o piață neagră a vizelor de flotant, clase și școli supraaglomerate. Cum altfel vă explicați traficul infernal de dimineață?”, a scris deputatul liberal pe Facebook.

Marilen Pirtea arată că guvernanții trebuie să înțeleagă faptul că oamenii tot timpul vor găsi soluții să treacă peste opreliștile pe care le instituie guvernarea.

”Soluția nu este să tot inventezi regulamente și constrângeri, ci să înțelegi cauza comportamentului. Să adresezi cauza, nu efectele. Părinții aleargă prin tot orașul pentru că nu găsesc la școlile din apropiere condițiile pe care și le doresc. Singura soluție este investiția masivă în educație. Indicatorul este tocmai această „migrație”. Vom ști că marea majoritate a școlilor oferă condiții bune în momentul în care „migrația” va deveni marginală”, mai spune Pirtea.

Citește și: Adevărații șefi ai grupării din CASMB erau trei funcționare care „disciplinau” pe oricine adera, inclusiv pe șefii Casei- dosar

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro