Mergi direct la conținut »
Un eurodeputat cere demiterea Sorinei Pintea și a Rovanei Plumb
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un eurodeputat cere demiterea Sorinei Pintea și a Rovanei Plumb

Un eurodeputat cere demiterea Sorinei Pintea și a Rovanei Plumb

Eurodeputatul Daniel Buda cere premierului Viorica Dăncilă s-o demită de urgență pe Sorina Pintea, ministrul Sănătății, dar și pe Rovana Plumb, responsabilă pentru absorbția fondurilor europene. Buda, care este și șeful PNL Cluj, susține că Pintea ar fi mințit când a spus public că nu sunt alți bani de la Comisia Europeană pentru construirea de spitale regionale. Eurodeputatul a spus că a cerut lămuriri de la CE și așa a aflat că, de fapt, bani sunt, dar nimeni din Guvern nu a făcut vreo cerere de suplimentare.

„Sorina Pintea a spus în 26 noiembrie 2018 că spitalele regionale se vor face, că s-au solicitat bani de la CE dar i s-a comunicat că nu are CE alte resurse financiare. Eu am cerut CE în 3 decembrie 2018 Corinei Crețu să îmi comunice dacă a existat o cerere scrisă din partea Guvernului României în vederea suplimentării fondurilor pentru construirea acestor spitale. În 20 decembrie, în răspunsul Corinei Crețu se arată că pot fi disponibilizate sume din partea CE dar că, până în prezent, CE nu a primit solicitarea de suplimentarea fondurilor. Punând cele două declarații cap la cap, suntem în fața unei minciuni inadmisibile la nivel guvernamental, drept pentru care cer public Vioricăi Dăncilă să o demită de îndată pe ministrul Sorina Pintea și pe Rovana Plumb, deținătoarea portofoliului care se ocupă de absorbția fondurilor europene”, a spus Daniel Buda, într-o conferință de presă, potrivit Mediafax.

„Le spun celor de la PSD să nu se joace cu sănătatea românilor, se moare cu zile în spitale”, a conchis eurodeputatul.


Citește și: Viața după infarct: Busu renunță la teatru, la știrile de dimineață și la proiectul culinar! Se apucă de scris, cu nevasta


 

Close
Închide
  Close