MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

VIDEO | Momentul în care un excavator gigant se prăbușește în cariera de lignit din Vâlcea. Autoritățile fac verificări

Distribuie

Un excavator gigant folosit la exploatarea cărbunelui s-a prăbuşit joi, în cariera de lignit de la Alunu din judeţul Vâlcea, care ţine de Exploatarea Minieră Berbeşti. Autoritățile au început verificările în acest caz, iar activitatea din exploatare a fost oprită.

Utilajul prăbuşit se pare că era cel mai mare din carieră şi era folosit pentru încărcarea cărbunelui şi a materialului steril în vederea transportului la CET Govora, principalul operator de energie termică din Râmnicu Vâlcea.

Autorităţile au anunţat că nu au fost victime, deşi se pare că în momentul prăbuşirii erau mai mulţi angajaţi pe lângă utilaj. De altfel nu a fost solicitat nici ajutorul ISU Vâlcea, situaţia fiind gestionată de specialiştii din cadrul societăţii.

După incident, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Alunu şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea au anunțat demararea mai multor verificări.

Prefectul de Vâlcea, Florian Marian, a declarat că administratorul judiciar de la CET Govora, societate care deține minele de lignit de la Berbeşti şi Alunu, declarat că excavatorul ar fi căzut din cauza unei alunecări de teren ce s-a produs într-o haldă de steril din zonă, potrivit Agerpres.

Zona în care s-a produs incidentul este cunoscută ca una cu risc mare de surpare, în urmă cu doi ani, tot din cauza unei alunecări de teren a haldei de steril din Alunu, opt gospodării fiind evacuate de urgenţă.

Foto: Captură Video / Facebook


GSP: Seism în economia românească! Telekom negociază împărțirea între Orange și RCS


 

Comentarii