De Daniel Ionașcu,

Publicația le aseamănă cu cele dintr-un episod al serialului Black Mirror, însă astfel de idei privind insecte artificiale sunt comune în literatura SF.

Walmart a depus cerere pentru o serie de brevete. Dronele vor căra polenul de la o plantă la alta, întocmai ca o albină.

Seria de brevete a fost descoperită de către CB Insights. Pe lângă albinuța robotică, se mai regăsesc și un robot care identifică pesta și o dronă care monitorizează starea de sănătate a recoltei.

Scopul Walmart nu este clar, dar este posibil ca grupul american să încerce să controleze mai mult lanțul de furnizare a alimentelor comercializate.

Roboții, tot mai folosiți

Pe de altă parte, robo-albinuțele nu sunt deloc noi. Cercetătorii de la Harvard au realizat un prim astfel de dispozitiv în 2013. De altfel, roboții încep să fie tot mai folosiți în tot mai multe domenii. De exemplu, a apărut chiar și robotul-preot, care poate fi închiriat la înmormântări.

De asemenea, LG a inventat robotul care conectează toate electronicele și electrocasnicele dintr-o casă.

Albinele, în pericol

Concomitent, situația subliniază și mai mult situația alarmantă a albinelor din lumea întreagă. Numărul acestora scade puternic, din cauza utilizării pe scară largă a pesticidelor.

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci