Mergi direct la conținut »
Un jurnalist radio din Mexic a fost asasinat în timp ce lua masa într-un restaurant. A fost împușcat de cel puțin opt ori
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un jurnalist radio din Mexic a fost asasinat în timp ce lua masa într-un restaurant. A fost împușcat de cel puțin opt ori

Un jurnalist radio din Mexic a fost asasinat în timp ce lua masa într-un restaurant. A fost împușcat de cel puțin opt ori

Prezentatorul de radio Jesus Ramos Rodriguez a fost împuşcat, sâmbătă, într-un restaurant din oraşul Emiliano Zapata. El este cel de-al doilea jurnalist ucis în anul 2019, Mexicul fiind a doua ţară cea mai periculoasă din lume pentru presă, după Siria.

Jurnalistul care prezenta programul de ştiri la postul 99.9 FM „de mai bine de 20 de ani” a fost împuşcat de aproape, de cel puțin opt ori. Martorii spun că asasinul a coborât dintr-o maşină şi s-a îndreptat direct către locul unde se afla Jesus Ramos Rodriguez.

Incidentul vine la nici o lună de la asasinarea lui Rafael Murua, directorul unui post de radio din statul Baja. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, fusese ţinta hărţuirii şi a ameninţărilor şi beneficia de un program guvernamental de protecţie a jurnaliştilor şi apărătorilor drepturilor omului.

Cu toate că era protejat, Murua a dispărut. Pe pe 20 ianuarie el a fost găsit mort într-un șanț. „Avea asupra lui doar un buton de panică”, dar nu era păzit de gărzi de corp, a declarat atunci pentru AFP reprezentantul în Mexic al organizaţiei Reporteri fără Frontiere, Balbina Flores.

Peste 100 de jurnalişti au fost ucişi în Mexic începând din anul 2000. Anul trecut, zece jurnalişti au fost asasinaţi în diferite regiuni ale ţării, majoritatea făptaşilor rămânând nepedepsiţi.

Foto: Tabasco Hoy


O femeie-jandarm din România, în iadul din mijlocul Africii. Acolo, localnicii își măcelăresc dușmanii cu macetele, îi omoară cu pietre sau îi ard de vii!


Close
Închide
  Close