Mergi direct la conținut »
Un ministru francez spune ce s-ar putea întâmpla dacă SUA vor mări taxele vamale
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un ministru francez spune ce s-ar putea întâmpla dacă SUA vor mări taxele vamale

Un ministru francez spune ce s-ar putea întâmpla dacă SUA vor mări taxele vamale

SUA se pot aștepta la un răspuns clar și la o Europă unită, în cazul în care decide să mărească taxele vamale, a spus, duminică, ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire.

”Dacă mâine va exista o majorare a tarifelor, de exemplu, în industria maşinilor, reacţia noastră ar trebui să fie una solidară şi puternică, pentru a arăta că Europa este unită şi o putere suverană”, a declarat Le Maire, potrivit Mediafax.

”Întrebarea nu mai este dacă va exista sau nu un război comercial, războiul deja a început”, a adăugat acesta, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată în Aix-en-Provence, în sudul Franţei.

În prezent, SUA aplică taxe vamale de 2,5% la importurile de autoturisme și de 25% la autocamioane. UE impune taxe de 10% pentru importurile auto din SUA.

Noile taxe vamale americane pentru importuri chineze în valoare de 34 miliarde de dolari au intrat în vigoare vineri, la ora 04:00 GMT. Acesta este debutul unui război comercial între primele două economii ale lumii, în pofida îngrijorărilor companiilor şi investitorilor.


CITEȘTE ȘI: Dialog halucinant în Parlament; Cum explică Florin Iordache respingerea dreptului USR de a deschide cabinete parlamentare: ”Asta este, mergem mai departe!”


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close