Mistrețul cu pestă porcină ar fi trebuit neutralizat pe loc, în Sălaj, astfel că Direcția Sanitar- Veterinară Cluj a declanșat o anchetă epizootologică la SC Protan Dej, care se ocupă de neutralizarea animalelor decedate.

Societatea a fost plasată sub restricţii sanitar-veterinare şi s-a impus respectarea unor reguli de profilaxie generală, astfel încât să se evite răspândirea virusului la nivelul judeţului Cluj, relatează Mediafax.

Am declanşat la începutul acestei săptămâni o anchetă epizootologică după ce am primit informaţia conform căreia un porc mistreţ diagnosticat cu pestă porcină africană a ajuns din judeţul Sălaj la SC Protan Dej, societate care se ocupă cu neutralizarea animalelor decedate. Unitatea a fost plasată sub restricţii sanitar-veterinare şi s-a impus respectarea unor reguli de profilaxie generală, astfel încât să evităm difuzarea virusului la nivelul judeţului Cluj. S-a stabilit în cadrul anchetei că porcul mistreţ a ajuns cu un mijloc de transport autorizat şi în condiţii de biosecuritate. Ancheta este în desfăşurare şi se aplică planul de măsuri stabilit, cadavrul mistreţului fiind sechestrat în cadrul unităţii respective, nefiind, încă, incinerat”, a spus directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu.

Potrivit acestuia, în judeţul Cluj nu este înregistrat niciun caz de pestă porcină africană, până în acest moment.


Pestă porcină confirmată la crescătoria Romsoci, astăzi începe omorârea a 47.000 de porci! Combinatul Marex de 140.000 de porci, din apropiere, stă ca pe ghimpi!


 

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea
GSP.RO

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea