MENIU CAUTĂ
, de Ioana Tomescu

Un nou deces din cauza meningitei. Tânăra de 15 ani din Vaslui adusă în comă la un spital din Iași a murit!

Distribuie

Adolescentă de 15 ani din Vaslui diagnosticată cu meningită meningococică și care a fost transportată în comă în Iași a murit în spital. 

„A fost unul dintre cele mai grave cazuri pe care le-am întâlnit în ultimii ani. Din nefericire, în urmă cu o oră, s-a pierdut, din cauza unei infecţii foarte grave, devastatoare, cu şoc septic şi disfuncţie multiplă de organ, care nu a putut fi stăpânită prin antibioterapia pe care i-am administrat-o şi tot ce a însemnat suport de terapie intensivă”, a declarat pentru Agerpres directorul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Carmen Dorobăţ.

Fata, care provine dintr-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, a fost internată inițial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, cu suspiciune de colică renală.

Potrivit Ziarul de Iași, marți dimineață, pacienta a devenit agitată, prezentând pe tot corpul o erupție cutanată specifică meningitei. La scurt minora a intrat în comă, fiind intubată și transferată de urgență la un spital de boli infecțioase din Iași.

Medicii au confirmat diagnosticul de meningită meningococică și au fost de la început rezervați în privința șanselor ei de supraviețuire.

Vineri, o elevă de 18 ani de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București a murit la Institutul „Matei Balș”, după ce a fost diagnosticată cu meningită meningococică fulminantă.

În aceeași zi, o fată de 16 ani a fost internată la Spitalul Județean din Botoșani, cu suspiciune de meningită, însă o altă formă a bolii, starea ei fiind stabilă. Cazul a fost dezvăluit luni de DSP Botoșani și ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Aceasta din urmă a spus că, momentan, „nu se impune introducerea vaccinului”, pentru că numărul cazurilor este mic.

 

Citește mai multe despre meningita pe Libertatea.

Comentarii