MENIU CAUTĂ
07 Sep. 2018 17:42

Un preot catolic din Letonia a fost arestat, după ce ar fi violat o persoană cu probleme mintale

Distribuie

Un preot catolic a fost arestat în Letonia pentru că ar fi violat o persoană cu probleme mintale, victimă a traficului uman în țara baltică.

Preotul, pe numele lui Pavels Zeila (73 de ani), slujea în estul Letoniei, într-o regiune pe care o va vizita și Papa Francisc pe 22 septembrie, în timpul vizitei sale în țările baltice de la sfârșitul lunii, scrie Daily Mail.

Un al doilea bărbat a fost și el arestat în același dosar.

„Unul dintre suspecți ‘a livrat victima fără apărare pentru o sumă, iar reprezentantul bisericii, a plătit banii și a comis acte sexuale asupra victimei”, a spus Armands Lubarts, șef în cadrul poliției.

Avocatul preotului a negat acuzațiile, iar episcopia Rezekne, în cadrul căreia slujea acesta, susține că Pavels Zeila trebuie să beneficieze de prezumpția de nevinovăție.

Acuzațiile vin în contextul mai multor scandaluri sexuale care au afectat imaginea Bisericii Catolice. Un raport asupra abuzurilor sexuale făcute de preoți în SUA arată că mai mult de 300 de „preoți prădători sexuali” ar fi violat peste 1000 de copii pe parcursul 7 de decenii.

Zelia riscă 20 de ani în închisoare dacă va fi găsit vinovat, iar celălalt suspect poate ajunge 12 ani în spatele gratiilor.


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV/ Bunica Tania trebuie să crească doi nepoței cu o pensie de 900 de lei. Fiica ei a murit, ginerele s-a sinucis și copiii lor i-au rămas în grijă


FOTO: PIXABEY

Citește mai multe despre letonia și preot pe Libertatea.

Comentarii