De Cristian Anton,

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au anunțat că cercetează cazul unui preot din orașul Hârlău care eliberează recomandări persoanelor care își completează dosarele pentru eliberarea unui permis de port armă.

Categoric acest preot, dacă e reală informaţia, a eliberat un document cu totul în afara competenţelor sale. Un preot nu poate face recomandări în urma căruia cineva să primească permis port-armă. Vom cerceta cazul şi vom lua măsuri ca pe viitor să nu mai apară astfel de situaţii


Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Reacția vine după ce în spațiul public a apărut un document eliberat de Protopopiatul Hârlăului și semnat de un preot pentru ca un enoriaş să poată primi un permis de port-armă.

În document se spun despre bărbat că ”este o pildă pentru mulți enoriași”, ”iubind Sfânta Liturghie și rugăciunea”, cu ”o viață curată și o trăire duhovnicească pilduitoare” și ”dovedind dragoste și devotament față de Sfânta Biserică”.

Racomandarea semnată de un preot și cu antetul bisericii pentru un enoriaș care voia să își ia permis de port armă

Iată și ce scris integral în documentul care avea și toate datele de identificare ale beneficiarului.

„Pe domnul …., domiciliat în localitatea ….., comuna ….., judeţul Iaşi, legitimat cu CI eliberat de SPCLEP Hârlău, seria …, având CNP…, îl cunosc din data de 03.09. 2009, de când am fost numit preot paroh la ….. Prin prezenta, îl caracterizăm pe sus numitul, ca având calităţi morale deosebite, împlinindu-şi îndatoririle duhovniceşti, iubind Sfânta Liturghie şi rugăciunea, citind cărţi de zidire sufletească şi având o viaţă curată şi o trăire duhovnicească pilduitoare pentru cei din jurul său. Dovedind dragoste şi devotament faţă de Sfânta Biserică, respectându-şi familia cu care este în relaţii cordiale foarte bune, a devenit pildă pentru mulţi enoriaşi ai parohiei noastre. Eliberăm prezenta, în vederea completării dosarului personal, pentru a obţine avizul pentru port-armă”.

Citeşte şi:

BREXIT | Parlamentul britanic a blocat acordul privind ieșirea țării din UE, în timp ce zeci de mii de oameni protestează. Boris Johnson, forțat să ceară o nouă amânare

Povestea Reginei-Mamă Elena, care a salvat sute de mii de oameni de furia naziștilor. Lucruri mai puțin știute despre mama Regelui Mihai

Fiul lui El Chapo a fost eliberat cu forța din mâinile poliției. Război pe străzile unui oraș mexican între traficanți și forțele de ordine

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”
GSP.RO

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile
HOROSCOP

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile