MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Tănase

Un primar din Covasna caută medic de familie, pentru două comune, printr-un anunț postat pe Facebook

Distribuie

Primarul comunei Micfalău, din județul Covasna, a postat pe 7 februarie un anunț pe Facebook, cu ajutorul căruia încearcă să găsească un medic de familie pentru două comune, pe cea pe care o conduce și pentru cea vecină.

Oferă cabinete medicale şi locuinţă, în speranţa că un tânăr medic va fi interesat să îşi înceapă cariera în localităţile care au 2.500 de locuitori.

Comuna are 1.500 de locuitori, dintre care 180 sunt copii. Medicul de familie ar urma să se ocupe şi de pacienţii din localitatea vecină, Malnaş, unde nu mai există medic din 2017. Acolo sunt aproximativ o mie de locuitori, 90 dintre ei fiind copii.

Edilul spune că nu i-a mai rămas nicio altă variantă.

„Am fost la Direcţia de Sănătate Publică, la Colegiul Medicilor de Familie, la CAS dar, practic, nu am găsit pe nimeni”, a declarat edilul, la Digi 24.

Iată o altă poveste impresionantă, într-o comună din România. Un medic de familie a făcut împrumut la bancă pentru a-și ajuta pacienții!

Iar o măicuță este medic de familie în Slobozia. Are 4.000 de pacienți și uneori le plătește și rețeta!

VIDEO – Digi 24


Citește și… Recomandările culturale ale săptămânii. Povestirile românești de azi și clipurile de pe YouTube pentru copii


 

Comentarii