De Iulian Budușan,

Poliția din Peru spune că un primar dintr-un oraș de provincie a încercat să se sustragă ordinelor de restricție, ascunzându-se într-un sicriu și prefăcându-se că este un cadavru.

Jaime Rolando Urbina Torres, primarul din Tantará, un orășel de provincie, era la băut împreună cu prietenii, luni seară, când poliția a venit să-l aresteze, conform Evening Standard.

La sosirea autorităților, Torres se afla într-un sicriu deschis, pretinzând că ar fi o persoană decedată din cauza coronavirusului. Primarul stătea cu ochii închiși și avea o mască pusă peste față, potrivit Times of London. Prietenii lui s-au ascuns și ei în sertare, în aceeași cameră.

Ofițerii au reușit să-l ridice pe Torres și să ducă grupul la secție pentru interogatorii, deși nu se știe dacă au fost depuse acuzații. Ulterior, poliția a publicat o fotografie cu Torres în sicriu.

Mass-media locală l-a criticat pe primar pentru că nu a luat în serios pandemia. El a petrecut doar opt zile în Tantará de la începutul restricțiilor și nu a aplicat măsuri de siguranță publică, potrivit El Comercio.

Pe 9 mai, locuitorii din Tantara au convocat o reuniune de urgență ca să îl convingă pe Torres să instituie controale de siguranță și să construiască un adăpost de carantină pentru cazurile confirmate, dar nu s-a concretizat nimic, conform presei locale.

Citeşte şi:

Surse: Ceartă între Orban și Tătaru privind regulile pentru purtarea măștilor. Ordinul nu a fost publicat nici până acum

DSP a ridicat interdicția. Medicii și asistenții din spitalele COVID pot lucra, din nou, și la stat, și la privat

Episcopul retras al Hușilor, Cornel Onilă, a fost arestat preventiv în dosarul în care e acuzat de viol

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare