MENIU CAUTĂ

Un cerșetor român, ucis în bătaie în Suedia. Bărbatul a ajuns pe străzi după ce și-a pierdut locul de muncă

Distribuie

Un român a fost ucis de doi adolescenți suedezi în oraşul Huskvarna iar poliția a arestat un suspect. Bărbatul fără adăpost era din județul Bacău și se stabilise acolo. Omul a fost bătut până ce și-a dat sufletul de cei doi tineri, iar imagini cu agresiunea au circulat pe rețelele de socializare.

Românul Gheorghe Hortolomei-Lupu, în vârstă de 48 de ani, cunoscut drept „Gică”, a fost găsit mort într-un parc din Huskvarna, lângă Jönköping, la începutul lunii august. În urma autopsiei, poliţia a deschis după o săptămână o anchetă pentru omor. Cei doi suspecți au fost reținuți, iar procurorii vor să ceară menținerea în arest a a unuia dintre ei. Celălalt este prea mic pentru a răspunde penal, arată site-ul local thelocal.se.

SUPER EXCLUSIVITATE/ Primele imagini cu Elena Udrea gravidă în 7 luni. Avem fotografiile și dovezile pe care le vâna toată lumea!

Principalul suspect neagă acuzațiile

La începutul acestei săptămâni, poliţia a arestat un suedez de 16 ani, rezident în Huskvarna. Procurorii urmează să ceară menţinerea în arest a adolescentului. Avocatul tânărului spune că acesta neagă acuzaţiile, relatează Agerpres..

Alţi doi băieţi, ce au tot sub 15 ani, au fost la rândul lor interogaţi de poliţie. Ei sunt suspectaţi că au agresat sau hărţuit victima înainte de decesul acesteia, a relatat presa suedeză.

„Avem o idee despre ceea ce s-a întâmplat”, a declarat detectivul de poliţie Stefan Sundling la postul SVT. Românul sosise în Suedia în urmă cu circa patru ani, din judeţul Bacău.

A muncit în zona Jönköping-Huskvarna la cules de fructe, după care a devenit colector de sticle şi cerşetor. A fost implicat în eforturile unui grup local pentru ajutorarea altor migranţi europeni în Suedia, dar sănătatea i s-a deteriorat grav în ultimele luni.

Prietenii săi şi l-au amintit în această săptămână ca un om „prietenos, recunoscător şi de treabă”.

Sursa foto: thelocal.se


VIDEO/ Dana Enache, redactorul-șef VIVA!, face dezvăluri despre coperta cu Elena Udrea gravidă. Cum au fost obținute fotografiile


 

Citește mai multe despre Suedia pe Libertatea.

Comentarii