Peste o sută de specialiști din lumea selectă a cafelei se vor întrece pentru un loc de top la mai multe secțiuni: World Latte Art Championship, World Coffee in Good Spirits Championship, World Brewers Cup și World Cup Tasters Championship, care sunt organizate în cadrul Săptămânii Internaționale a Cafelei din Brazilia. Printre ei se numără și românul Dan Băcăințan.
„Mi-am creat o sală de training acasă în sufragerie. Cu mese și spații exact cum va fi în Brazilia; acest lucru este foarte important pentru a te obișnui cu spațiile care vor fi acolo. Cât de importantă este competiția pentru mine? Păi este foarte importantă! Gândește-te la cineva care joacă fotbal la o echipă locală și la un moment dat merge la un campionat mondial”, a declarat Dan Băcăințan, pentru Alba24.
Dan este campion la cocktailuri pe bază de cafea în Italia, țara europeană cu cea mai bogată tradiție în acest domeniu. În ianuarie, tânărul din Alba Iulia a câștigat competiția „Coffee in Good Spirits Championship 2018”.
Lucrează în Londra, unde este consultant și trainer în domeniul pregătirii cafelei. De asemenea, este angajat să testeze cele mai noi espresoare scoase de piață de o firmă din Italia.
Dan Băcăințan este din Alba Iulia și a plecat în 2005 în Italia, unde se stabiliseră părinții săi. Pasiunea sa pentru cafea a început la liceul italian, unde a învățat despre tot procesul, de la bobul de la cafea, până la băutura savuroasă care ajunge în ceașcă.
Mai mult, el este pasionat de realizarea cocktailurilor. A învățat despre tehnicile prin care alcoolul poate fi combinat chiar și cu cafeaua.
Tânărul le recomandă prietenilor Irish Coffee, o combinație de whisky, zahăr, cafea și cremă de lapte sau de smântână la suprafață.
„Contează în primul rând calitatea produselor, temperatura… Când se varsă crema de lapte deasupra trebuie să se creeze o linie perfectă între cafea, whisky, zahăr și crema de lapte, și să nu fie „murdară” de cafea la suprafață. Acest cocktail, aunci când îl bei, se simte așa: prima dată simți rece care vine de la crema de cafea și apoi vine căldura cafelei și a whisky-ului”, spune Dan.
sursă foto: alba24
Citește și Operaţiune de salvare cum rar vezi în România. Căţeluşă scoasă teafără, după 4 luni, dintr-un tunel greu accesibil, sub o linie de metrou
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro