MENIU CAUTĂ
06 Dec. 2018 15:06

Un român stabilit în Italia a rămas fără mașină pentru că are numere românești. Schimbarea legislației de care trebuie să țină cont cei din diaspora

Distribuie

Un român din Italia, care circula cu o mașină înmatriculată în România, a fost oprit de poliția italiană și, după o scurtă o verificare, au început problemele pentru el. A fost amendat cu peste 1.000 de euro și a rămas fără mașină, după ce a refuzat să-și înmatriculeze autoturismul în Italia, așa prevede legislația recent modificată.

Codul Rutier italian prevede că proprietarul mașinii este obligat să-și schimbe plăcuțele de înmatriculare dacă locuiește în Italia mai mult de un an, cazul în care se află și un român stabilit în orașul Ravenna.

Nemulțumit, românul a refuzat să-și schimbe numerele de înmatriculare și a contestat măsura, scrie publicația RavennaeDintorni.

Toți românii din Italia trebuie să știe asta. Legea s-a schimbat și riscă amenzi uriașe

Poliția municipală a invocat articolul 93 din Codul Rutier, recent modificat printr-un decret și intrat în vigoare pe 4 decembrie. Astfel, se interzice, cu anumite excepții, celor care au rezidența în Italia de peste 60 de zile să circule cu un autovehicul înmatriculat în străinătate

Pentru că a considerat măsura ca fiind un abuz, românul a fost amendat cu 1.150 de euro, iar mașina i-a fost reținută. De asemenea, documentele i-au fost trimise autorităților pentru actualizarea datelor și schimbarea plăcuțelor.

sursă foto: gazetaromaneasca.com


Citește și EXPERIMENT LIBERTATEA. Unde fugim când sună alarma? Buncăre private și subsoluri abandonate din anii 90


 

Citește mai multe despre Italia, numere de inmatriculare și roman pe Libertatea.

Comentarii