Mergi direct la conținut »
Un șeic vrea să cumpere Insula Mare a Brăilei cu 200 de milioane de euro. Este al patrulea fiu al fondatorului Emiratelor Arabe Unite
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un șeic vrea să cumpere Insula Mare a Brăilei cu 200 de milioane de euro. Este al patrulea fiu al fondatorului Emiratelor Arabe Unite

Un șeic vrea să cumpere Insula Mare a Brăilei cu 200 de milioane de euro. Este al patrulea fiu al fondatorului Emiratelor Arabe Unite

Un șeic vrea să cumpere Insula Mare a Brăilei cu 200 de milioane de euro. Hamdan Bin Zayed Al Nahyan este proprietarul companiei Al Dahra din Emiratele Arabe Unite care negociază cu Agricost SA, firma care a arendat terenul de la stat, dar și cu autoritățile din România.

Insula Mare a Brăilei ar putea fi administrată de compania lui Al Nahyan care va exploata cele 56.000 de hectare de teren arabil, relatează Adevărul.ro.

Hamdan Bin Zayed Al Nahyan are 55 de ani și s-a născut în 1963, în orașul Al Ain, din Emiratele Arabe Unite. El este al patrulea fiu al fondatorului Emiratelor, șeicul Zayed bin Sultan Al Nahyan, fost emir în Abu Dhabi, notează sursa citată.

Șeicul a studiat administrația afacerilor și științe politice Universitatea din Emiratele Arabe Unite. Hamdan Bin Zayed Al Nahyan este preşedinte de onoare al clubului de fotbal Al Jazeera, care a fost antrenat de Ladislau Boloni în sezonul 2007-2008. De-a lungul vieții, șeicul a fost de mai multe ori ministru și chiar premier al Emiratelor Arabe Unite.

Hamdan Bin Zayed Al Nahyan vrea să cumpere pentru aproape 200.00 de milioane de euro compania Agricost. Societatea are în proprietate o dotare de maşini şi utilaje impresionantă, precum şi cel mai mari depozite de cereale din România). În paralel, șeicul ar negocia și cu reprezentanți ai statului român pentru a menține contractul de arendă după finalizarea tranzacției.

Anunțul procurorilor despre doctorii care l-au ținut pe Daniel Chițoiu internat după ce a ucis doi bătrâni
Recomandări

Anunțul procurorilor despre doctorii care l-au ținut pe Daniel Chițoiu internat după ce a ucis doi bătrâni

 

Potrivit sursei citate, investitorii din Emirate vor plăti la Agenţia Domeniile Statului o sumă pentru arendare. În prezent, taxa este echivalentul în lei a 600 de kilograme de grâu pe hectarul de teren agricol. Este vorba despre o cantitate de aproape 33.000 de tone pe an, pentru întreaga suprafață.

Astfel, costul anual al arendei ar fi de aproape 23,5 milioane de lei, adică cinci milioane de euro.

Arabii vor să facă în Insula Mare a Brăilei cea mai mare fermă de lucernă din lume, care să le furnizeze nutreţ pentru cămile, pe care oricum îl cumpărau de la Brăila în cantităţi foarte mari, încă de acum doi ani.


Citește și Gheorghe Mărmureanu, despre viitorul mare cutremur. „Spre norocul Romaniei, viitorul mare cutremur va fi de adâncime”


 

Close
Închide
  Close