MENIU CAUTĂ
23 Sep. 2012 16:59

Universităţile au rămas goale după dezastrul de la Bac! Vezi facultăţile la care mai sunt locuri!

Distribuie

Cu toate că au prelungit admiterea de toamnă şi au simplificat regulile de acceptare a studenţilor, sperând să-i atragă şi pe absolvenţii celei d e - a doua ses i u n i de Bac, totul a fost în zadar. Mai multe universităţi de stat din ţară şi din Bucureşti au rămas cu buza umflată, fiind nevoite să constate că nu au de unde să-şi aleagă viitorii boboci pentru anul universitar care bate la uşă. Aşa se face că, pentru prima dată după mulţi ani în care absolvenţii de liceu se băteau pentru un loc la orice facultate, acum au rămas neocupate chiar locuri subvenţionate de stat. Conform datelor publicate pe site-urile marilor facultăţi, după sesiunea de admitere din iulie, 10- 20% din locurile la buget şi până la 70% din cele cu taxă au rămas neocupate.

Probleme la Galaţi, Iaşi şi Cluj

Cu toate că au prelungit admiterea de toamnă şi au simplificat regulile de acceptare a studenţilor, sperând să-i atragă şi pe absolvenţii celei d e – a doua ses i u n i de Bac, totul a fost în zadar. Mai multe universităţi de stat din ţară şi din Bucureşti au rămas cu buza umflată, fiind nevoite să constate că nu au de unde să-şi aleagă viitorii boboci pentru anul universitar care bate la uşă. Aşa se face că, pentru prima dată după mulţi ani în care absolvenţii de liceu se băteau pentru un loc la orice facultate, acum au rămas neocupate chiar locuri subvenţionate de stat. Conform datelor publicate pe site-urile marilor facultăţi, după sesiunea de admitere din iulie, 10- 20% din locurile la buget şi până la 70% din cele cu taxă au rămas neocupate. Probleme la Galaţi, Iaşi şi Cluj.

Doi studenţi i-au şocat pe poliţişti

După ce că avem tot mai puţin tineri care devin studenţi, unii dintre ei aleg căi greşite. Bogdan Tulai, un student al Facultăţii de Informatică din Cluj-Napoca, fost olimpic la matematică, este cercetat de poliţişti după ce a fost prins că, împreună cu alţi doi prieteni, a furat trei tablete şi două telefoane de ultimă generaţie dintr-un magazin. Un alt tânăr, de 19 ani, din Rădăuţi, Suceava, care a fost arestat pentru trafic de droguri, se poate considera norocos. El a fost eliberat recent şi îşi face planuri de viitor. Bogdan Vlăduţ Donisan a reuşit să dea Bac-ul din arest şi chiar a obţinut media 8,91, cea mai mare din judeţ. Ba mai mult, a aplicat şi a fost admis pe locurile de la buget de la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti şi se pregăteşte acum să înceapă şcoala. l

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii