Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un obiect găsit după prăbușirea avionului Lion Air în Indonezia a dus la o mobilizare uriașă pe internet. Detaliul care a ajutat la identificarea unei victime

Un obiect găsit după prăbușirea avionului Lion Air în Indonezia a dus la o mobilizare uriașă pe internet. Detaliul care a ajutat la identificarea unei victime

Autoritățile indoneziene caută în continuare trupurile și bunurile celor 189 de persoane aflate la bordul avionului Lion Air prăbușit luni dimineață în apropiere de Jakarta. Unul dintre pasageri a fost identificat, însă, pe rețelele de socializare datorită carcasei telefonului său mobil, aflată printre bunurile recuperate de salvatori, scrie BBC News.

Printre fotografiile resturilor colectate din ocean s-a aflat și carcasa unui smartphone pe care putea fi văzută o fotografie clară cu un cuplu care se plimbă pe un pod.

Utilizatorii rețelelor de socializare din Indonezia au încercat să afle povestea din spatele acelei imagini și astfel au reușit să identifice fotografia pe Instagram.

Imaginea fusese postată în contul lui Ine Yunita Savitri. Ea însăși nu era în avion, dar soțul ei, Wahjoe Noegrohantoro, este una dintre victimele tragediei aviatice, iar telefonul găsit era al acestuia.

Nepotul bărbatului, Antonius Hartono, a declarat pentru BBC că a văzut postările de pe rețelele de socializare doar după ce mama sa l-a anunțat că unchiul său se afla la bordul avionului.

„De fiecare dată când văd acea imagine pe social media, mă simt foarte trist”, a spus el. „Nu-mi pot imagina cum se simt soția și copiii săi. Cu o săptămână în urmă m-am întâlnit cu el și cu toată familia noastă, iar acum, șapte zile mai târziu nu mai este”, a declarat Hartono.

Autoritățile spun că există puține șanse să existe supraviețuitori după prăbușirea avionului Lion Air. La bord se aflau 178 de pasageri adulți, un copil si doi bebeluși. Pe lângă pasageri, la bord mai erau doi piloți și șase membri ai echipajului de cabină.

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui.  Gestul care i-a salvat viața
Recomandări

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui. Gestul care i-a salvat viața

Căutările continuă atât pentru victime, cât și pentru avionul însuși. Anchetatorii speră că vor găsi cutia neagră a aeronavei și astfel vor identifica ce a produs prăbușirea avionului Boeing 737 Max, la doar 13 minute după decolare.


Citește și: 3 ANI DE LA INCENDIUL DIN COLECTIV | Zeci de operații. Sute de ore de kinetoterapie. Milioane de speranțe… Cea mai mare temere a Adinei, supraviețuitoare a incendiului din Colectiv: “Durerea mea e că se poate întâmpla din nou”


 

Close
Închide
  Close