UPDATE: După prăbușirea avionului militar de transport al Rusiei în Siria, 39 de oameni și-au pierdut viața. Incidentul s-a petrecut în timpul procedurii de aterizare la baza aeriană rusească Hmeymim, aflată în provincia Latakia.
Potrivit The Guardian, Avionul Atonov An-26, s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice, iar numărul inițial de victime a fost de 36. Toți oamenii morți făceau parte din Armata Rusiei.
Vladimir Putin, aflat în campanie Electorală în munții Urali, a transmis un mesaj de condoleanțe prin telefon, prin intermendiul ministrului Apărării, Sergei Shoigu.
Putin a declarat în decembrie anul trecut că misiunea Rusiei în Siria este aproape termiantă, dar forțele armate vor rămâne în regiune pentru orice eventualitate.
Potrivit BBC, avionul cargo se pregătea să aterizeze la baza aeriană din Khmeimim, în apropiere de orașul Latakia, aflat pe coasta Siriei.
Avionul prăbușit era un Antonov An-26. Acesta nu a fost atacat, iar datele preliminare arată co eroare tehnică ar fi putut cauza prăbușirea.
Autoritățile au pornit o ivestigație.
Un alt avion Antonov s-a prăbușit în Rusia, în luna februarie
Un avion de pasageri Antonov An-148 s-a prăbușit, duminică, 11 februarie, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Domodevo. Aeronava a dispărut de pe radare, iar ulterior a fost confirmat faptul că avionul s-a prăbuşit, în apropiere de capitala Rusiei. Toți cei 71 de oameni aflați la bord (65 de pasageri şi 6 membri ai echipajului) au murit.
Avionul care aparține Saratov Airlines a dispărut de pe radar la aproximativ 80 de kilometri de Moscova. Toți oamenii aflați la bord sunt morți, au transmis autoritățile presei locale din Rusia.
Aeronava se îndrepta către orașul Orsk, aflat în Munții Urali, în aparopiere de granția Rusiei cu Kazahstan. La bord se aflau 65 de pasageri și 6 membri ai echipajului. Președintele Rusiei, Vladimir Putin și-a exprimat condoleanțele către familiile victimelor.
În 2016, un avion militar rusesc (Tu0154) s-a prăbușit în Marea Neagră. Atunci, 92 de persoane și-au pierdut viața, după o eroare de pilotaj.
Totodată, în 2015, un Airbus A321 care apoarținea unei companii private, s-a prăbușit în peninsula Sinai, în Egipt, 224 de oameni pierzându-și viața.
VIDEO/Europarlamentarul Răzvan Popa a lucrat pe un vas de croazieră: „Nu trebuie să-ți fie rușine dacă muncești cinstit”
Kovesi, despre recuperarea banilor furați de condamnații definitiv. ”Am sechestrat bunuri în valoare de 2 miliarde de euro”
VIDEO/Irina Margareta Nistor a văzut aproape 20.000 de filme. ”Nu le iau de pe internet, merg la vizionări”
FOTO: EPA