MENIU CAUTĂ
, de Ileana Ilie

UPDATE: PATRU SUSPECȚI au fost reţinuţi în cazul asasinării lui Boris Nemţov

Distribuie

UPDATE: Un bărbat suspectat că ar avea legătură cu asasinarea opozantului rus Boris Nemţov s-a sinucis la Groznîi, capitala republicii ruse Cecenia, aruncând o grenadă în timp ce poliţia încerca să îl aresteze, relatează agenţia Interfax, citată de site-ul Novinite.com.
În cursul zilei de sâmbătă, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksander Bortnikov, a anunţat că Zaur Dadaiev şi Anzor Gubaşev au fost reţinuţi pentru asasinarea lui Nemţov. Ambii suspecţi sunt din regiunea Caucazului, din sudul Rusiei, relatează Mediafax.
Albert Barahoiev a anunţat însă, sâmbătă seara, că pe lângă Dadaiev şi Gubaşev au mai fost reţinuţi alţi doi suspecţi. Printre cei reţinuţi se află „Zaur Dadaiev, care este comandantul adjunct al unei unităţi a batalionului Sever din Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Cecene, şi un alt bărbat care se afla cu el în maşină în acel moment. Anzor Gubaşev, care lucra la o companie privată de securitate din Moscova şi fratele său mai mic au fost de asemenea reţinuţi”, a declarat Barahoiev pentru RIA Novosti.
Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal pe 27 februarie, în timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia, în vârstă de 23 de ani.
 

Comentarii