Mergi direct la conținut »
Uraganul Dorian
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Uraganul Dorian se îndreaptă spre Carolina de Nord și Carolina de Sud. Statele în care a fost decretată starea de urgență

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Sâmbătă, 31 august 2019, 17:50

Uraganul Dorian a crescut în intensitate sâmbătă şi ar putea lovi statele Carolina de Nord și Carolina de Sud. Ciclonul însoțit de viteze ale vântului de peste 200 de kilometri pe oră ar putea ocoli zona statului Florida, însă nu este exclus ca furtuna extrem de puternică să producă pagube însemnate în zona de coastă.

Ad placeholder

„A existat peste noapte o schimbare considerabilă a prognozei privind uraganul Dorian”, a anunțat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, pe Twitter.

Cu toate acestea, specialiștii NHC nu exclud varianta ca uraganul să lovească zona de coastă a Floridei, relatează NBC News.

Uraganul Dorian a devenit „extrem de periculos”, în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind ridicat la categoria 4, de către experții americani. Ciclonul se afla deasupra Oceanului Atlantic, la aproape 925 de kilometri est de oraşul West Palm Beach, Florida, şi la 645 kilometri est de Bahamas, și va ajunge în sud-estul Statelor Unite la începutul săptămânii viitoare.

Ciclonul ar putea ajunge duminică la nord-vest de Bahamas. Din estimările specialiștilor, uraganul va ajunge luni pe coasta de est a Floridei.

Președintele Donald Trump a anunțat că duminică ar putea lua în calcul posibile evacuări în cadrul unei ședințe cu autoritățile federale pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Luăm în calcul să facem evacuări în Florida, însă este puțin cam devreme. Probabil va trebuie să luăm o decizie duminică

Donald Trump, președintele SUA

Liderul de la Casa Albă a precizat că reședința sa din Mar-a-Lago (Florida) se află chiar pe traiectoria uraganului Dorian.

Ad placeholder

Donald Trump a dat din nou asigurări că autoritățile federale sunt pregătite pentru cel mai rău scenariu.

Potrivit Daily Mail, guvernatorii statelor Georgia, Florida, Carolina de Nord și Carolina de Sud au decretat starea de urgență din cauza uraganului Dorian.

Citeşte şi:

Uraganul Dorian a lovit Insulele Virgine Americane cu rafale de vânt de 130 km/h! Imagini din satelit cu deplasarea furtunii

Cum se pregătesc locuitorii din Florida pentru uraganul Dorian, cea mai puternică furtună care ar putea lovi peninsula din 1992 încoace

Clanurile din Caracal sunt așa de tari că-și scapă și lăutarii de închisoare! Un muzicant al clanului Oacă, iertat de două curți de justiție după ce și-a omorât soacra urcându-se la volan fără să aibă permis

Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
PARTENERI - GSP.RO
Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
Cum arată și cu ce se ocupă Izabela Duduianu, fiica lui Emi Pian. Mulți se tem de ea
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cum arată și cu ce se ocupă Izabela Duduianu, fiica lui Emi Pian. Mulți se tem de ea
Horoscop 7 august 2020. Balanțele se bucură de mai multă apreciere din partea superiorilor
HOROSCOP
Horoscop 7 august 2020. Balanțele se bucură de mai multă apreciere din partea superiorilor
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close