„Am reușit să îl eliberăm cu ajutorul șefului de la Vânătoare. Cu niște clești de sârmă mai lungi. Ursul era aproape mort, dacă mai rămânea câteva minute prins, murea. Așa că am decis să riscăm. L-am eliberat, am tăiat tot ce era în jurul lui și a plecat în pădure”, a declarat primarul Gheorghe Oniga.
Nu am avut la dispoziție tranchilizant. Dura foarte mult până veneau cei de la Bacău sau cei care aveau așa ceva în dotare pentru urși.
Gheorghe Oniga, primar Bicaz-Chei:
Potrivit Ziar Bicaz, este același urs care a fost alungat în pădure de țipetele unei adolescente de 16 ani, în urmă cu câteva zile.
Pe 21 iulie, Executivul a aprobat Ordonanța de Urgență referitoare la „metodele de intervenție imediată pentru specia de urs brun”. Conform actului normativ, în cadrul fiecărei unități administrativ teritoriale se va constitui o echipă de intervenție imediată, condusă de primar sau de viceprimar. Ei sunt persoanele care, conform legii, în baza experienței profesionale, decid asupra modului de intervenție imediată, care poate fi de trei tipuri: alungarea, tranchilizarea și relocarea, eutanasierea sau împușcarea ursului.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro