MENIU CAUTĂ
01 Iul. 2016 13:15 , de Sorin Golea

Val de peşti morţi pe Dâmboviţa!

Distribuie

De câteva ore, Bucureştiul este străbătut, pe Dâmboviţa, de un val de peşti morţi care vine din amonte. De asemnea, apa râului, cu debitul mult mărit decât de obicei, este galbenă.

foto 2 IMG_4843

Bucurie mare pentru familiile de raţe care îşi cresc puii sub podurile de pe Dâmboviţa: pe suprafaţa râului a apărut un covor de peşti morţi care pluteşte la vale pe apa galbenă.

Priveliştea este uşor sinistră pentru trecătorii sufocaţi de căldură pe Podul Izvor. Ce se întâmplă?

Primăria Capitalei a câştigat dreptul de a continua lucrările la Podul Ciurel, lucrări suspendate în 2014 de un proces în care un cetăţean contesta modul în care se obţinuse autorizaţia de construcţie pentru acest proiect.

foto 2 - IMG_4849

În fine, lucrările au fost reluate, dar pentru anumite intervenţii este nevoie de micşorarea nivelului apei în porţiunea (bieful) Grozăveşti. Primăria a cerut acest lucru Administraţiei Naţionale Apele Române, iar aceasta s-a conformat, dar apa mică şi căldura au dus la micşorarea cantităţii de oxigen în râu. Acesta a fost motivul pentru care au murit peştii. Pentru protejarea vietăţilor, Apele Române au mărit din nou debitul, dând drumul unei cantităţi mai mari de apă din Lacul Morii, cu tot cu mâlul galben adus de ploile care au produs inundaţii în amonte. Acest debit mare a adus peştii morţi la Grozăveşti.

Menţionăm că Podul Ciurel este parte a drumului exprex care va uni Splaiul Independenţei cu Autostrada Bucureşti-Piteşti, pe lângă Lacul Morii.

foto 3 - IMG_4847

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Un avion de instrucție s-a prăbușit la Tuzla!
Comentarii