MENIU CAUTĂ
09 Mai. 2018 16:25 , de Cătălin Schipor

Vama Veche ar putea deveni oficial stațiune turistică. Autoritățile locale din Limanu au declanșat procedurile de acreditare

Distribuie

Vama Veche ar putea deveni oficial stațiune turistică. Autoritățile locale din Limanu, comună căreia îi aparține vechiul sat de pescari devenit atât de renumit astăzi, au declanșat procedurile de acreditare a localității ca stațiune turistică.


Libertatea vă arată LIVE, 24 de ore din 24, ce se întâmpă și în Vama Veche. Am deschis, pentru voi, o fereastră spre mare. Bucurați-vă de ea!

URMĂRIŢI AICI IMAGINI LIVE DIN VAMA VECHE


Dintotdeauna, despre Vama Veche s-a vorbit ca despre o stațiune, dar oficial, în documente, nu este decât un sat aparținând unei comune. Precizările au fost făcute de către autoritățile locale constănțene, după ce s-a discutat cu ministrul Turismului despre acreditarea satului Vama Veche ca stațiune de interes local.

„În acest moment, Vama Veche este sat. Se dorește acreditarea acestuia ca stațiune turistică. Sunt mai mulți pași de urmat, se vor depune toate diligențele în vederea acreditării. Odată ce va primi statutul de stațiune turistică de interes local, pentru Vama Veche se vor putea accesa mai ușor finanțări nerambursabile, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Constanța Constanța.

Procedurile prevăd mai multe etape precum: realizarea unei monografii din punct de vedere turistic (poziția geografică, infrastructura, cadrul natural), o analiză a potențialului turistic în funcție de tipul de stațiune, precum și o radiografie a nivelului actual de valorificare din punct de vedere turistic – structuri de primire, informații privind circulatia turistică etc. Acestora li se adaugă o fișă a stațiunii, un studiu care să argumenteze atestarea locației, un aviz al Consiliului Local precum și un PUG sau un PUZ.

„Nu ne dorim să standardizăm această localitate. Suntem conștienți că Vama Veche este o destinație atipică, ce atrage nonconformiști. Este evident că nu dorim să intervenim asupra lucrurilor care au și atras aici generații după generații. Este o chestiune strict administrativă, ce va oferi autorităților publice locale anumite beneficii.  Este absolut normal să sprijinim această localitate pentru a se dezvolta armonios, dar în conformitate cu spiritul' acestui loc diferit de toate celelalte destinații de pe litoralul românesc', a precizat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Citește și: VIDEO/ Cicică din Solonț, mai aproape de un BMW adevărat. Crește toată vara curci pe muzică oltenească

Citește mai multe despre Vama veche pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii